Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Napjainkban hány éves korától...

Napjainkban hány éves korától kezd rádöbbenni a gyerek, hogy a Télapó, Hsvéti nyuszi, stb. nem léteznek?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok.

2000-ben voltam 10 éves és emlékszem, negyedikben volt a fordulópont, hogy az osztály java része rájött, hogy a szülőktől jön az ajándék. Nagyon kevés gyerek volt, aki pl 10-11 évesen még mindig hitt bennük és később jöttek erre rá vagy mondták el a szüleik nekik az igazat.

A velem egykorúak beszámolóiból is azt veszem le, hogy kb a 9-10 éves koruk volt az, amikor rájöttek arra, hogy a Télapó és társai nem léteznek.

Arra volnék kíváncsi, ez 2019-ben változott? Ha igen, akkor a gyerekek korábban rájönnek / mondják el a szülők nekik vagy inkább később?

Írhattok példát a családotokkal vagy ismerősökkel.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 14. 15:38
 1/9 anonim válasza:
81%
Én szerintem olyan 5-6 éves voltam (most tinédzser vagyok)
2019. máj. 14. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A nagy most, 10 évesen jött rá, de igazából még mindig csak gyanakodott, el tudtam volna terelni a témát. A húga 7 éves volt karácsonykor, és már ugyanúgy gyanakszik. De nem, nem a nagy súgott neki, nagyon diszkrét a nagytesó. :) Egyszerűen a kisebbik sokkal agilisebb, kiváncsibb, kevésbé törvénytisztelő, volt mersze korábban megkérdőjelezni anya sztorijait. :D
2019. máj. 14. 15:59
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk kb első osztályban mindenki levágta a dolgokat az első karácsonykor, mikor mi díszítettük fel a fát és neveket húztunk ajándékozáshoz.
2019. máj. 14. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most volt 9 éves a lányom, karácsonykor elmondta párszor hogy tudja hogy a szülő veszi az ajándékot. De pl most a húsvéti nyuszit nagyon várta😄Úgyhogy még hisz benne.
2019. máj. 14. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Nem a te korosztályod vagyok, hanem egy ~10-essel minimum öregebb és nálunk első osztályra mindenki tudta.
2019. máj. 14. 16:34
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
En 4 evesen tudtam (koptek a nagyok plusz vannak ovis emlekeim, ahogy kilessuk a szuleinket, mikor csempeszik a fa ala az ajandekokat). Ocsem viszont sokaig hitt ezekben. Kollegaknak vannak nagyobb gyerekeik ott is 7-10 evesek gyanakodnak vagy nem hisznek. Kisebbek azert hisznek.
2019. máj. 14. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
9 éves a fiam, és még mindig hisz ezekben. Még a húsvéti nyúlban is. Valahol a lelke mélyén, gondolom, felmerült már a kétely, meg nyilván az osztálytársaitól is hall ezt-azt, de neki erre, úgy tűnik, még szüksége van.
2019. máj. 15. 06:45
 8/9 anonim ***** válasza:

8 éves a fiam, idén húsvétkor nekem szegezte a kérdést, hogy én vagyok-e a nyuszi. Tagadtam, nem értem, honnan veszi ezt a hülyeséget.

Persze csak annyira, hogy azért érezze, akár igaza is lehet... de elmondtam, hogy amíg hisz benne az ember, addig bizony "van".

A fogtündért 6,5 évesen tisztáztuk le. Mondjuk nem is akartam ezt a fogtündéres dolgot, de mindenkihez megy, nem maradhatott ki belőle. Közölte, tudja, hogy én vagyok. Mire csak annyit, mondtam, hogy akkor rendezzük le most, ne sötétben: adja a fogat én adom a 200-ast.

Szerintem idén mikuláskor már tisztában lesz a dolgokkal. Főleg, hogy sok osztálytársnak van nagytesója.

Sajnálni fogom, ha elvész a varázs.

2019. máj. 15. 08:08
 9/9 anonim ***** válasza:
A lányom 7 évesen kapott egy társasjátékot, amelyben kérdések voltak különböző témakörökben, és válaszolni kellett. Ő húzta azt a kérdést, hogy melyik az az aranyos kis állat, amelyiket a gyerekek nagyon szeretik, pedig nem is létezik? A válasz pedig a húsvéti nyúl természetesen. Így 1 perc alatt összerakta a képet. Meg is kérdezte, hogy akkor mi van a Mikulással? Megmondtam, hogy ugyanaz a szitu, mint a húsvéti nyúllal. Egy ideig játszottunk tovább, majd kb 1 órával később döbbent arccal számonkért, hogy "Anya! Hol vannak a fogaim???!!" A fiam most 8 éves, ő hisz mindenben, a nővére is rendes, mert nem világosítja fel. :)
2019. máj. 15. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!