7-8 éves gyereket kis időre egyedül hagyni?
Figyelt kérdés
A lakasunkkal szemben van egy kis bolt. Ide akartam leszaladni a lányommal, de azt mondta, hogy nincs kedve lemenni és kérte, hogy hagy maradjon már fent egyedül. Nem egy szeleburdi gyerekről van szó. Nagyon szófogadó, sosem csinál semmi rosszat. Nem hagytam fent. Szerintetek ennyi idősen egyedül lehet hagyni 10 percre? Ti mikor hagytátok egyedül kis időre a gyereketeket?2019. máj. 11. 09:52
11/15 anonim válasza:
Simán,én ennyi idősen volt,hogy igaz ritkán 2-3 órára otthon maradtam.Meg te csak a kisboltba mész le.10 perc alatt nem bírna csinálni semmit.Illetve,mint írtad nem szeleburdi.Lehet,hogy simán csak egyedül akar maradni.
12/15 anonim válasza:
A 6. életévet neccesnek vélem, 7 éves kortól az olyan gyermek esetén rendben van, aki nem él fogyatékkal, megbízható, értelmes, ismeri az összes alapvető veszélyt ÉS ADSZ NEKI KULCSOT(!!) a lakáshoz! Ez is fontos!
Fontos a lakácskulcs (másolata) a 7 évesnél, illetve idősebbnél (és persze próbálja ki a használatát), gondolj bele: elég egy elektromos szikra, hogy kigyulladjon egy függöny, nem folytatom... Hogy fog kimenekülni?? És a te felelősséged, de a legborzasztóbb: egy kisgyerek súlyos balesete, traumája, ne adj' isten: halála...
13/15 anonim válasza:
Életképesre kéne nevelni inkább, elmondani, miket nem szabd csinálnia, mittomén konnektorba nyúlás fémmel meg ilyenek. Tanítsd meg neki, hogy ha úgy gondolja, hogy baj van, menjen át egy szomszédhoz segítséget kérni, tudja fejből a nevedet-telefonszámodat-lakcímet. Többre mész ezzel, minthogy állandóan elrángasd negyed órákra, mikor semmi kedve hozzá.
14/15 anonim válasza:
6 évesen már ő felügyelt a húslevesre amíg elmentem bevásárolni...
15/15 anonim válasza:
Biztos le leszek pontozva, de leírom 😊. Lassan 9 éves lesz a kislányom és nem hagynám még egyedül. Megbízható, de bármi történhet velem is 5 perc alatt is és akkor mit csinál? Így nem hagynám addig sem egyedül, amíg leszaladok 5 percre a boltba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!