Mikor jön el az az idő, amikor egyedül lehet hagyni a gyereket a szobában, és nem csinál rosszaságot?
3 évesem és 8 hónaposom van.
A nagy simán maradhat az emeleten (gyerekszoba, mi hálónk, nappali, fürdő), nincs semmi, amivel gond lehetne. A vegyszereket soha nem dugdostam, tudja, hogy mi az és hogy miért nem nyúlhat hozzá. Rövidebb időre a kicsit is rábízhatom.
A földszinten többször rájuk pillantok és a kicsit szem előtt tartom, de a nagy itt is tudja, hogy mit lehet és mit nem.
22 hónapos a lányom,nincs megkötve,szabadon van a lakásban :). Ez azzal jár,hogy nem mindig vagyunk egy szobában. Én főzök naponta,mosok stb,ő meg játszik a szobájában. Ha gondja van,jön.
Vagy te nem végzel házimunkát,hanem ülsz a gyerek mellett?
A lányom már 3 éves korában is sokszor igényelte az egyedullétet. Bezárta magára a gyerekszoba ajtaját (nem kulccsal). Mesézik, rajzol, babázik, épít stb. Idonkont benézek, hogy minden rendben van-e. A házban szabadon kozlekedik. Tudja, h a tisztítoszer nem játék. A vasalást ha befejeztem, akkor elrakom a vasalot a hálonkba.
A gyerekek 4 és 7 évesek
Fiamat 2.5 évesen már simán egyedül lehetett hagyni a szobában de időnként ránéztem. Egyszer zizit dugott az orrába de ezen kívül nem csinált semmi butaságot. Mindig mindent úgy pakolok, hogy még csak véletlenül se férjen olyan dolgokhoz amikhez nem szabadna. Most 4.5 éves a fiam, 3 éves a lányom, van olyan délelőtt amikor pakolok, főzök, takarítok, van, hogy 2 órát is tök egyedül vannak és csak időnként behallgatózom, hogy mit csinálnak.
Nálunk pl vannak olyan szabályok, hogy a fürdőben nem játszunk, wc-ben nem játszunk, konyhában szintén nem, a maradék 4 szobában meg nem tudnak bajt csinálni.
20 évesen 😀.
Sokàig fog "rosszasàgot" csinàlni,mivel gyerek.Meg kell neki tanítani mit lehet,mit nem.Nàlunk az elejétől kezdve a vegyszereken,gyógyszereken kívül semmi nincs elzàrva,nem hasznàlunk biztonsàgi cuccokat.Ha véletlenül elöl marad valami,akkor azt odahozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!