Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor jön el az az idő,...

Mikor jön el az az idő, amikor egyedül lehet hagyni a gyereket a szobában, és nem csinál rosszaságot?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy elmegyek a konyhába főzni, a gyerek meg nem issza meg a tisztítószert, nem rántja le a vasalót, nem mászik ki az ablakon, ilyenek. Persze mivel most még kicsi, ezért nem hagyok elől se tisztítószert se forró vasalót, az ablakon is gyerekzár van, csak érdeklődöm, hogy mikorra lesznek erre érettek.
2018. jan. 12. 10:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De főzök, amikor hazaért a férjem, mert a gyerek 7hónapos és nem marad el a járókában. Az hogy felügyelet nélkül mászkáljon a lakásban nem opció, mert kis lakásban lakunk, és sok mindent nem tudok biztonságos helyre tenni, babakocsi kerekét nyalná, kukából kienne dolgokat stb

Úgy emlékszem hogy unokaöcsém 3-4 év között volt amikor nyugodtan egyedül lehetett hagyni(nem a lakásban, hanem a szobába rövid időre) de szerettem volna több nézőpontot hallani.

2018. jan. 13. 10:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi 2 szobás panelben lakunk,szerencsére bababarát a környezet. A babakocsi a folyosón (4 lakásos, zárható), a kuka a mosogató alatti szekrényben. Ami olyan,az babazárral el van látva. Semmi olyan nincs előtte,ami bajt okozhat.
2018. jan. 13. 11:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Két éves a kisebbik fiam, fél éve már simán kimegyek a konyhába, vagy a fürdőbe teregetni, amíg ő bent játszik. Természetesen nem iszik tisztítószert, mert nincs elöl ilyesmi, de szerintem ez alap. Ahogy forró vasalóval sem hagynám egy szobában felügyelet nélkül. Ablakon kimászni sem tud, mert ha kimegyek a szobából, biztos, hogy nem hagyom nyitva az ablakot (pedig nálunk rács is van). De azt írtad, ezekre te is figyelsz, úgyhogy nem értem, akkor miért írtad le egyáltalán ezeket. Mi rosszaságot tud csinálni még? Az enyém maximum rumlit csinál, lepakolja a könyveket, szétszórja a játékokat. Ami az ő számára veszélyes, vagy törékeny, értékes dolog, az mind magas polcokon van.

Amúgy emlékezetem szerint a nagyobbik fiamat már 4 évesen minden gond nélkül úgy hagyhattam egyedül a szobában, hogy nem kellett attól tartanom, hogy olyasmihez nyúl, amihez nem kéne, így nyugodtan maradhatott az asztalon a telefonom például, vagy lehettek számára is elérhető helyen dísztárgyak, nem piszkálta őket. De tisztítószert, forró vasalót akkor sem hagytam elöl, mert van neki helye, mit keresnek szanaszét a lakásban? Forró vasaló pláne, ha nem használja senki, akkor ne legyen elölhagyva, mert gyerek nélkül is veszélyes forrón kinthagyni.

2018. jan. 14. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!