Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van aki teljesen cukormentesen...

Van aki teljesen cukormentesen és fehérliszt, zsírmentes étrenden nevelte fel a gyerekét?

Figyelt kérdés

Mi lett mikor oviba került, iskolába?

Kisfiam 2 éves idáig soha semmilyen cukrot vagy lisztet zsírt tartalmazó ételt nem kapott sem itthon se máshol. Szeptembertől ovis lesz, de nem lehetséges hogy ne egyen ott bent. Nem lehet elhozni ebéd előtt, csak akkor ha lenne allergiát igazoló papírunk. Nagyon félek az elhízástók, a betegségektől. Nem tudom mi lesz így a fiúnkkal.

2019. máj. 8. 01:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
10-es vagyok. Anyukám kifejezetten vékony, világéletében rengeteget mozgott és dolgozott. Mindig egészségesen étkezett, nem szereti se az édességet se a szénhidrát dús kajákat. Tavaly derült ki, hogy cukorbeteg. A dédnagyanyám egyik testvére 104 évesen halt meg évtizedekkel ezelőtt. 90 évig dohányzott, élete nagy részében alkoholista volt, és el is volt hízva. Csinálhatsz te amit akarsz, de a ráknak és a cukorbetegségek is komoly genetikai sansza van bárkinél, akárhogy is él.
2019. máj. 8. 09:53
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Már harmadszor írok, de nem hagy nyugodni a téma. Nagyon fontos az egészséges táplálkozás, de ennek is van határa. Elképzelted már a gyereked jövőjét így?

Nem eszik a óvodában. Farsangra sem megy majd, mert ott ugye sok süti van, vagy megy, de a sarokban almát rágcsál? Nem megy osztálykirándulásra sem, nehogy beüljön a többiekkel a mekibe, vagy majd a parkolóban rágcsál valamit? Nem megy majd át a barátjához, nehogy anyuka meginvitálja egy cukorborsó főzelékre vagy túrós tésztára vacsira? Nem jár majd szülinapi zsúrra, bulikba, moziba??? Mert ugye ott is rágcsálnak. Nem utazik majd nyaralni, túrázni barátokkal?

Ez az étkezési mód, vagy nem tudom, hogyan írjam, gyerekkel, amikor már van szociális élete (óvoda, iskola) szerintem kivitelezhetetlen. Ő nagyon sokáig nem is fogja érteni, hogy miért így kell enni, főleg ha majd látja, hogy Jucika szájából reggel kilógott a túró rudi, és a többiek mesélik, hogy mit ettek a Déneske szülinapi buliján. Ha mindig ő lesz az, aki kilóg a sorból, az is lehet olyan megbetegítő, mintha eszik néha lisztet, cukrot és zsírt. Te így nőttél fel, hogy rád erőltettek valamit a szüleid, ami a nagy átlagnak nem elfogadható???? És ha nem, akkor szerettél volna így felnőni? És amikor elkezdted a gyerekedet így táplálni nem jutott eszedbe, hogy egyszer közösségbe kerül???

2019. máj. 8. 12:10
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Atya ég. Mi lesz szeg~nykével, ha az egyik kis ovistársa szülinapjára megy??? Majd nézi a többi gyereket, ahogy eszik a tortát??

Mindennek van határa, de ez, amit te csinálsz már régen túlvan azon, ami normálisnak mondható.

2019. máj. 8. 12:17
 14/21 A kérdező kommentje:

Baráti körben is hasonlóan étkeznek a gyerekek, volt már szülinapi bulin is, játszóházban is.

De hidd el evett túró rudit házi készítésűt, borsófőzeléket is még hamburgert is.

Ugyan úgy főzök mindent csak csirkéből, halból. Teljes kiörlésű lisztet használok, steviával édessítek. A cukros ételeket, gyümölcsöket kerülöm, ahogy a vöröshúsokat, burgonyát rizst és a többi hízlaló dolgot is.

2019. máj. 8. 13:19
 15/21 anonim ***** válasza:
88%
Jesszus
2019. máj. 8. 13:28
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

Kerülöd a gyümölcsöt?! T ö k h ü l y e vagy!

Attól nem lesz beteg, ha eszik mindent. És elhízni sem fog.

2019. máj. 8. 14:06
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
Stevia is marhára egészséges. Jaj szegény gyerek!
2019. máj. 8. 14:50
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
Már ne haragudj, de akkor hülyén írtad ki a kérdést. Eszik zsírt is a gyereked, ugyanis az a halban és a csirkében is van. A teljes kiőrlésű lisztről meg annyit, hogy ugyanaz, mint a sima fehér liszt, csak ebbe a növény héja is bele van őrölve, a héjtól több benne a rost, emiatt egészségesebb, de a gyerekedet ez semmilyen betegségtől nem fogja megmenteni. Én is azt használok, de nem ringatom magam abba a téveszmébe, hogy ettől örök életűek leszünk.
2019. máj. 8. 14:51
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem kissé ijesztő, ahogy az evésről írsz. Mi lesz így a fiatokkal? mi lenne? gyerekek százezrei esznek a menzán, köszönik, jól vannak.

Én elhiszem, hogy otthon eszik a gyerek általad készített hamburgert, meg túró rudit, amit szerinted egészségesen készítesz el, de csak nem tudod bezárni az ebédlőbe\konyhába, hogy csak azt egye, amit te jónak látsz.

Látod, máris gondod van azzal, hogy közösségbe fog kerülni. Mi lesz később? Amikor rájön, hogy nem (csak) arról szól az étkezés, ami otthon van.

2019. máj. 8. 15:20
 20/21 anonim ***** válasza:
78%
Oviba kap gyümölcsöt ,turorudit ,stb amit mindenki eszik ,ehez szokj hozzá.
2019. máj. 8. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!