Melyik a jobb? Ropi/kukó vagy géptésztá?
Bocsi a hülye kérdésért előre is de majdnem sikerült összevesznem anyóssal, de nyeltem egy nagyot és elmentem inkább.
Szerintetek mi a jobb a gyermeknek(2éves lesz, de súlyra magasságra egy 3 évest simán kitesz)....
Minden nap kint vagyok vele 10-12ig és 17-19ig kb. Ilyenkor vagy udvar vagy játszótér vagy utcán falubeli gyerekekkel játszik. Szoktam kivinni inni(ez változó van hogy 2félét is:víz ah alap. frissen facsart, szívószálas, tea, málna) meg van a táskámba mindig valami ropogtatni való. Amiből nem is feltétlen esznek de ha a fiam eszik is akkor max 10 szál ropi vagy 6-8 szem kukó csúszik le.
Ezt anyósom rossz szakm nézi és ma azt mondta inkább süt géptésztát és azt vigyem ki neki. Mert hogy abból nem baj ha megeszik 3-4 darabot.
Hiába is mondtam neki hogy az több meg cukrosabb mint amit kap, meg sem hallja. Fogtam magam sarkon fordultam. Így sem pöttöm a fiam 96cm és 16kg. Akkor kap ropogtatni valót ha a másik gyerek kap és éppen megkívánja, de szerencsére nem mindíg kell neki.
Szerintetek...
szerintem a kukó (kuki/pufi) ami leginkább jó, az jószerivel csak a kukoricadarát és olajat tartalmazza, vannak olanok, amikben sem só, sem egyéb ízfokozó nincs. Szóval az összes közül leginkább ez. Mondjuk egy 2évesnek már szerintem mindegyik mehet gond nélkül.
Én imádom a darálós kekszet és nagymamám rengeteget csinált, amikor kicsik voltunk. Szerintem nincs abban semmi gáz, ha a mama ad és abból eszik a gyerek 3-4 darabot uzsonna gyanánt mondjuk pár cikk almával. Tökéletes. Semmivel nem rosszabb, mint a ropi vagy a kuki.
Ja, a ropi is liszt meg só. Azaz hízlal. DE ha van eszed, megnézed a kérdezett nasik kalóriatartalmát a zacskójukon, vagy a neten, tudod: "google a barátod"
És felnőtt ember tényleg nem beszél úgy hogy "kukó".
Nekem az a véleményem hogy nem kell rágcsálni a játszón ha otthon rendesen evett. De ez szerintem rajtad nem segít😃
Olyat vigyél amit a gyerek jobban szeret, sós vagy édes szájú? Anyóspajtival meg ne foglalkozz, hadd mondja, de ha a gyereked szívesebben enné a kekszét mint a ropit, akkor süsse csak a kekszet. A cukorról nem lehet vele tárgyalni hogy ne tegyen bele vagy keveset tegyen?
Bocsánat a kukó kifejezésért erre mifelénk így hívják.
És itt nem arról van szó hogy egyszer vigyek neki ki hanem hogy mindíg ilyet vigyek. Én is szeretem de énis inkább eszek 2szem sósat mint folyton cukros szárazat
Nasi-nasi, egy kapta fa, sok mindkettőben a szénhidrát. Egyikőtöknek sem adnék igazat ha ezt a részét nézzük, de inkább én is ropit adnék neki mint cukros süteményt. A gyümölcsre még nem gondoltál?
Ez a kukó kifejezés meg gondolom valami nagyon anyukás szleng, nekem is van 2 gyerekem, de nem becézgettük az ételeket, nálunk ez pufi és kész. Lehet hül.e vagyok de a géptészta kifejezést sem értettem elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!