Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 4 év körüli gyermeked...

Ha a 4 év körüli gyermeked lázas már reggel óta, elviszed orvoshoz, vagy megvárod, hogy csillapítás után visszamegy-e neki és csak utána viszed?

Figyelt kérdés
2010. júl. 6. 12:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
AZ én lányom szombat délután/este kimerült és meleg volt, de nem vittem rögtön dokihoz, mert azt hittem csak az aznapi strandolás okozta. Másnap délelőtt nem is volt baja, de a délutáni alvásból lázasan ébredt. Na, akkor el is vittem gyorsan az ügyeletre, kiderült hogy tüszös mandulagyulladása van. Másnap (tegnap) én is elmentem orvoshoz, mert nekem is nagyon fájt a torkom, nem is úsztam meg antibiotikum nélkül. Szóval, a válaszom: IGEN, AZNAP ORVOS!
2010. júl. 6. 13:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha lázas, mindenképpen még aznap!
2010. júl. 6. 14:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13.10-es válaszoló!

Méghogy joggal lenne mérges a gyerekorvosunk,ha elvinném hozzá a lázas gyerekem!Azt szeretném én meghallani!

Szerencsére a mi orvosunk nem ilyen.

Amúgy én láz esetén egyzerre elviszem,jobb megelőzni a nagyobb bajt.

2010. júl. 6. 21:03
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

Azért, mert ha mindenki elvinné a gyerekét, aki csak lázas lett (pl. napszúrás, bármi), csillapitás nélkül, akkor dugig lenne a váróterem...

De látom, hogy itt mindenki rohan a dokihoz rögtön...

Egyszer olvassátok el, az ügyeleti orvosnál mi van kifüggesztve, mi a teendő láz esetén.

Nagy meglepetés fog érni itteket, előre szólok...

Szép napot.

2010. júl. 6. 21:26
 15/18 anonim válasza:
Én is olvastam már a kiírást az ügyeleten. Én akkor viszem a kisfiamat, ha semmilyen lázcsillapító módszer (kúp,szuszpenzió, hűtőfürdő)nem segít (sajnos nálunk elég gyakran előfordul). Fontos, hogy ilyen esetben lássa egy orvos, mert ha tartósan lázas, sőt magas láza van, akár be is görcsölhet. Nálunk előfordult már lázgörcsös roham, ami 15percig tartott, mire kiért a mentő már levegőt sem vett a gyerekem, nem kívánom senkinek. én ezért mindenkinek azt tanácsolom, ha nem megy le a gyerek láza, ne várja meg a következő napot, arra várva, hogy jobb lesz, azonnal ügyelet és kezdődjön a gyógyszeres kezelés.
2010. júl. 6. 21:46
 16/18 anonim ***** válasza:
34%
Előző vagyok és teljesen egyetértek az utolsóval. Első lépés, hogy csillapitsd a lázat. Ha tartós, vagy nem csillapitható, akkor menj orvoshoz, akár az ügyeletre is.
2010. júl. 6. 21:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy gyerek lázas annak oka van. Nem mondom hogy hőemelkedéssel az ügyeletre kell rohanni, de ha rendel a saját orvos akkor én biztos elvinném. Olyan nem igen szokott előfordulni, hogy csak lázas a gyerek és más baja nincs. Hisz a láz az egy védekező mechanizmusa a szervezetnek, vagyis valami ellen dolgozik az immunrendszer. Amikor az én gyerekeim belázasodnak akkor csillapítom a lázukat és viszem sz orvosunkhoz. Soha nem mondta még hogy minek jöttünk és azt sem mondta még a lázas gyerekeimre hogy semmi bajuk.
2010. júl. 7. 12:44
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nem vittem el, mert egy kúp levitte a lázát és utána evett ivott rendesen, azóta kutya baja szerencsére.

Ha nem ment volna le a láza, vittem volna ma.

Amikor pici volt, 8 hós és este 11kor hívtam fel telefonon az ügyeletet, hogy semmivel nem tudom lenyomni a lázát, mit tegyek, leráztak, hogy oldjam meg, mert ha nincs más baja, csak lázas, akkor nem jönnek ki....

Hát 3napig nem ment le neki.

De most már jól van, mégegyszer köszi a sok választ.

2010. júl. 7. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!