Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hamarosan 5 éves kisfiam...

Hamarosan 5 éves kisfiam kijelentette, hogy “minden játék valami felnőtt dolog buta mása, ami nem működik rendesen”. Nem kér játékot. Mit ajándékozzak neki szülinapra?

Figyelt kérdés
Ruhának nem örül, tárgyaknak sem, könyvekkel lehet lekötni, de azokból tele van. Társasjátéka is rengeteg van, igazából bőségesen el van látva mindennel. Nem tárgyakra, hanem élményekre gondolok inkább. Lovagolni, néptáncolni járunk.
2019. máj. 3. 10:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Élményfürdő

Hőlégballonozás

Egy óra lovaskocsizás az erdőben

Két napos kirándulás egy távoli városba

Kiállítás

Dodzsemezés/gokartozás

2019. máj. 3. 12:37
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem igaz minden játékra, na meg sok felnőtt is szeret pl. modellezni, festeni vagy zenélni, sőt társasozni is, nem is beszélve a sportokról. Legyen az ajándéka a szülinapi parti, rendezzétek valami olyan helyen, ami tetszeni neki pl. nagyon sok tematikus játszóház van már, de lehet a természetben, állatkertben, sportpályán.
2019. máj. 3. 12:53
 13/15 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sem zseni, a 3 éves is inkább ütne igazi kalapáccsal, mint műanyaggal, de nagyon szépen fogalmaz.

Szerintem annyi a baj, hogy gőzöd sincs a gyerekedről..

Ha sosem szerette, minek vetted évekig?

Nem mindenki egyforma.

Az én gyerekem utál legózni, nem is vettem, csak egyszer, pedig a korosztálya imádta a legót, ellenben mindigis nagy rajzoló volt.

Vegyél könyveket, kislexikont, böngészőket, feladatos füzetet, mikroszkópot, drónt, kreatív holmikat, gyurmát, agyagot, gipszet, gyönygyfűzéshez holmit, varrhatna, köthetne, főzhetne, zenélhetne valódi hangszeren, sportolhatna bármit, amihez kaphatna holmikat és lennének hasonló érdeklődésű barátai.

Szerintem nem kellene megmondani, mi kellene, hogy érdekelje pusztán azért, mert x éves. Azzal kell neki örömet okozni, amit szeret, nem azzal, ami a másik gyereknek tetszik..

Van pl uv lámpás toll, ami csak a fényben látszik, vagy lehetne neki venni ördöglakatot, logikai játékokat, szuper fürdős pezsgős pattogós porokat, szappankészítős szettet, hangyafarmot!, tengeri szörnyes kis akváriumot, ügyességi játékot, mint a fémakadálypálya berregéssel, üvegprizma, ami megtöri a fényt..

kb 10 perc alatt százat találsz a neten a logikai játékból, vagy pl a bigyoshopnál holmikat..

Szerintem az élmény csak kiegészítésnen

2019. máj. 3. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt egy felnőtt mondhatja neki vagy valamelyik buta ovis társa.

Lányom is kedvenc mesehösét hiába szereti nem veszi fel azt a mesehösös ruhát mert suliba kineveték így csak itthon vagy ha elmegyünk valahová.

2019. máj. 3. 14:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A kisfiam kicsit lelombozott, amikor fetettem a kérdést, de ti felvillanyoztatok! A sötétben világító toll nagyon menő! Setarepülést nézek még :)
2019. máj. 3. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!