Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kistestvér születésekor mivel...

Kistestvér születésekor mivel lehet lekötni egy 2. 5 éves kislányt, míg megszokjuk a napi rutint?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy be kell vonni a baba körüli teendőkbe, de ezen kívül mit lehet még tenni? Nem akarom, hogy egész nap a tv-t nézze... nem tudom, mennyire leszek fáradt...
2007. dec. 6. 17:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a közelben hasonló korú kislány? Talán már el tudnának játszani egymással és a szüleivel is összebarátkozhattok. Persze ha nincs, nem tudsz mit tenni. Gondolom, lesz eleinte valamilyen segítséged, ő le tudja kötni egy kicsit. Szerintem az elején hagyd, annyit lehessen veletek, amennyit ő szeretne, ne érezze, hogy el kell mennie. Ha minden jól megy, nem leszel olyan fáradt (nemrég tapasztaltam, korántsem olyan kimerítő, mint először). Az újszülött eleinte sokat alszik azalatt "minőségileg" is vele lehetsz, gyurmázás, mesélés, csak vele! Biztos van babája, gondozza azt, tanítsd, játszatok anyát! Ahogy ki lehet vinni a kicsit, nagyokat sétálhattok, közben beszélgethettek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nem is kell túlzásokba esni, hiszen mindenkinek meg kell tanulni, hogy eggyel többen vagytok. Jó babázást!
2007. dec. 6. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a barátnőmék ezt bölcsivel oldották meg. Reggeltől délutánig ott van a kislány, addig anyuka otthon van a kisöcsivel. Így az anyukának van ideje a picire is. Mikor pedig hazajön a nagy, addigra apuka otthon van, anyuka csak a kislánnyal foglalkozik, vagy közösen csinálnak valamit. Így a nagyobbik sem érzi magát kirekesztve, ráadásul tud játszani is hasonló korú gyerekekkel. szerintem ez elég jó megoldás. Bár szoktatni kell a bölcsihez őt, nem csak úgy vinni, majd otthagyni, mert akkor azt fogja hinni, hogy a kicsi miatt van minden. De a szoktatás időszakában jól jöhet a nagymama vagy egy babysitter segítsége is.
2007. dec. 6. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vond be a babázásba.Csak ő a saját babáján gyakoroljon.Hagyd,h mindent úgy csinlájon a babával,ah te a kicsivel.Semmiképpen se akard elkülöníteni mert féltékeny lesz.Persze azért nem baj,ha apuka is próbálja lekötni.

Jómagam mindig a főzéstől voltam odáig gyerekkoromban,amit most remekül tudok kamatoztatni.(H a babával mennyire azt majd májusban megtudom:))Csak plusz lesz a leánynak később,ha most valóságos játékot játszotok,csak neki ez még játék.Különben is abban a korban lesz lassan,amikor majd a barátnőkkel is ilyet játszik.

2007. dec. 6. 18:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!az én lányom pont2 és fél éves volt mikor a huga született.

őszintén szólva utálta az első 2 hétben szörnyű érzés volt.próbáltam bevonni a babázásba de nem mindig izgatta.nem szabad erőltetni.nehéz nekik hogy már nemcsak ők a középont.

próbálj vele ketten csinálni programokat míg a kicsit másra bízod.

A figyelmét lekötheted pl rajzolás,festés,mesenézés,az én lányom imádja az otto vagy quelle katalógust nézegetni akár 1 órán át is.és persze imád babázni azt csinálja amit én a kicsivel.

vegyetek neki is babát és utánozni fog téged:)

sok boldogságot neketek!:)

2007. dec. 10. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!