Hogy kezelitek, ha a boltban a gyereknek a penztaros a kezebe nyomja a csokit, amit nem szabad ennie?
Az enyémnek matricát meg ilyen gyüjthető kacatokat adnak legtöbbször, itthon legalább 5 kiló van belőle, nagyon nem szeretem..
Olyan 4 éves kora óta nem kéri hálistennek, látnád az arcát az eladóknak, mikor visszautasítja..
Jót akarnak, ha pofátlanul, akkor is jó volt a szándék..
Én biztosan nem hagynám felügyelet nélkül a 3 évest egy pillanatra sem, ha valamit akartak adni neki/ csinálni vele, amit nem akartam, előre szóltam, hogy köszönjük, nem kérjük/ nem ehet/ nem szereti/ ne csinálja..
Elképesztő mennyi ember simogat ismeretlen gyereket a fején, nyúlkál hozzá kisbaba arcához/ lábához/ kezéhez, adna neki puszit(fujj), ültetné az ölébe.. Én ezeket utáltam a legjobban..
Piacon/ csarnokban mindenki adná a kostoló gyümölcsöt/ pár szelet párizsit/egy kis savanyúkáposztát..aztán megy a sértődés, hogy a gyerek nem szereti..
Jóindulatúak az emberek, csak rosszul fejezik ki magukat.
Nagyon nem látszunk amúgy rászorulónak, de a kérdezőnek igaza van, a többség szívesen ad a gyerekeknek maguktól, és szívesen szeretgetné őket, csak nincsenek tisztában a határokkal.
Mondd, hogy beteg lesz a csokitól, gondolom fix helyekre jártok, ha Tapolcán éltek, meg fogják jegyezni, hogy neki nem szabad.
Mi Budán mászkálunk legtöbbször, a tapsztalataim innen vannak..
Nem kell már sokat várnod, hogy elutasítsa magától.
Félrenézni meg nem szabad, egyszer szalad el/ viszik el, csípi be a kezét valami és kész a baj..
Igazán meglepődnék, mert kérdezni szoktak, hogy szabad-e, adhat-e. Ha nem kérdezné, én kivenném a kezéből igenis, és mondanám, hogy neki ezt nem szabad, beteg tőle. Mondjuk nem tudom, hogy hogy nem lehet észrevenni, hogy épp odaadja, a gyerek meg már bontja is.
De azért a nagy pörgés közepén nem rendeznék jelentetet csak azért, mert épp elfelejtette. A gyerekek általában nem allergiásak a csokira, valószínűleg meg sem fordult a fejében, hogy a tiéd az, ártani semmiképp sem akart. Régen az emberek sokkal toleránsabbak voltak, nem volt ennyi stressz, nem egymáson verték le az élet terhét, de mostanság mindenkivel úgy kell bánni, mint a hímestojással, nehogy sértve érezze magát.
Pedig mi is ugyanígy jártunk, tescoba pénztáros adott csokit 3 éves tejfehérjeallergiás gyereknek, megköszöntük ,utána mondtam neki hogy tudod ezt nem eheted meg, nem reagált semmi rosszat rá a gyerek, tudja hogy nem ehet meg bármit.
2x volt ilyen velünk, nem volt probléma belőle, nem fogom a maradék kedvességet is kiölni az emberekből ilyenen háborogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!