Ki mennyi édességet és nassolni valót ad a gyermekének?
Ez alatt pl ezeket értem
Szörp
Tea
Csoki
Üdítő
Rostos (kubu és társai)
Chips
Ropi
Puffi.....
Illetve mennyi idős jelenleg a gyerek?
5 évesem van, szörpöt sosem kap, mi sem szoktunk. Teát iszonyú ritkán, havonta 2x, mi sem iszunk gyakran. Üdítőket nem szereti, nem kap. Rostosból 100% frissenpréseltből annyit iszik, amennyit akar, ennek ellenére hetente max fél liter fogy belőle.
A sósakat nem szereti, se chips, ropi csak hasmenéskor(ezt én imádkozom bele).
Édesből egy csoki minden nap, dörmiből hetente 10 fogy, viszont ha csinálok sütit, megyünk cukrászdába, fagyizni, akkor mindig ehet belőle annyit, amennyit akar, ha evett rendes ételt.
Tehát pl benyom 2 gigantikus husit, utána ehet 3 szelet répatortát(most ez a sláger), vagy 2 dörmit.
Ha süti van, mindig eheti a kedvenc rendes ételét, ezt bármilyen édességnél szívesebben eszi.
Egyébként szerintem a grízestészta, a mákos vagy dióstészta, császármorzsa, lekváros bármi vagy gombós nem jobb édesség, mint egy dörmi, szóval én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget.
A csokit mi is szeretjük, egy két kockánál többet nem tud megenni egyikünk sem, mert minőségi csoki, godiva/lindt, egy két darabtól besokallunk.
Szörpöt és üdítőt soha nem veszek, nincs túró rudi, de szoktunk kapni étcsokit abból eszik néha.
Sós vackokat se veszek.
A nagy 16 és önszabalyzó es főleg nem eszik cukrot.
Sütni sűrűn szoktam heti 4x min. de eritritet hasznalok.
Kóla meg ilyenek eleve utáljak soha nem itták.
A 11 éves nehezebb de szimplán nem veszek és akkor nincs :-)
Közös csaladi filmezesekhez a nagy csinal zöldsegchioset, sajtot paprikaval ubival eszünk ilyenkor a 11 eves is ezekre kattan.
A cukros joghurtokat is teljesen elhagytuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!