Miért nem akar a gyerek óvodába menni és mit csináljak vele?
Lehet most jött rá, hogy mi is van igazából. Eltűnt az újdonság varázsa, meg lehet hogy az őszi szünetben rájött, hogy mégis jobb itthon anyával, mint az oviban.
Olvastam már más helyen ilyet hogy van gyerek aki az elején sír aztán nem, van aki elején nem és később rájön és sír, és van aki nem sír se az elején, se később.
Ilyenek a gyerekek, nehéz őket megérteni, mit gondolhatnak a kis agyukban!
Ok még az is lehet, hogy esetleg történt vele ott bent vmi olyan ami neki nem esett jól és ezért nem akar menni.
Pl megütötte vmelyik gyereke, vagy nem adta oda azt a játékot amivel játszani akart, vagy vmelyik óvonéni lehet rászólt szépen vmiért de őt ez mélyebben érintette. Sok minden lehet. Próbáld meg tőle megtudni. Illetve beszélj az óvonőkkel hátha kiderül a két véleményből hogy mi lehet a baj.
Amit tudsz tenni, hogy türelmes vagy és kivárod, hogy újra megszeresse. Próbáld meg pozitív oldalairól bemutatni az ovit. Mesélj neki róla hogy te hogy szeretted ezt vagy azt az oviba. Esetleg mesélhetsz arról hogy te is sírtál mikor kicsi voltál de az anyukád így és így tanított meg téged hogy nem kell sírni. stb. Beleszőheted mesébe is az ovit. Hogy a maci nem akart oviba menni, sírt, pedig előtte szeretett menni stb. Találj ki köré egy történetet. Persze mindezeket mértékkel, mert ha túl sokat nyaggatod, akkor meg az lesz a baj.
Valamint én még elmondanám neki hogy anyának muszáj menni dolgoznia mert várják bent a munkahelyen és ezt és ezt a feladatot bízták rá és meg kell csinálnia ekkorra. Mindezt a gyerek szintjén. És hogy ezért a munkáért anya pénzt kap, amiből tudtok venni finom ételeket, meg szép ruhákat, játékokat, illetve amire szükség van. Ezért kell neki addig elmenni az oviba játszani, hogy addig te tudj dolgozni. Mondhatod neki azt is hogy az az ő dolgozója, ahol megtanulja hogyan kell majd ügyes felnőttnek lenni és jól dolgozni. Vmi ilyesmi féle ötleteim vannak.
De lehet el is múlik ez majd olyan gyorsan mint amilyen gyorsan jött!
Remélem tudtam segíteni azért vmit!
Kitartás!
Sok szerencsét!
Majd írd meg ide, hogy sikerült e vmire jutni, mennyi idő múlva! Szerintem más is szívesen olvasná a tapasztalataidat! Ki tudja mikor ki kerül ilyen helyzetbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!