Ti mit gondoltok róla, hogy egy lombikbébinek azt mondják a szülei, hogy ő emiatt "különleges"?
Amikor a szülei nagyon jó hangulatban vannak, és a kislányuk is velük van, mindig azzal hozakodnak elő a gyereküknek, hogy ő
tervezett gyerek volt, nem holmi szerelemgyerek vagy balesetből született zabigyerek, hanem mesterséges úton termékenyült meg és rengeteg pénzbe került, ez okból kifolyólag ő különlegesebb és jobb, mint a többi gyerek. A szülők szemében ez a legnagyobb dicséret, amit a gyereküknek mondhatnak.
Én is valami kényszerességet, csalódottságot érzek ebben.
Nekem is van egy barátom, aki mindent kompenzálni szeretne. Bármennyire egyértelmű hátrányát úgy próbálja előadni, mintha csakis az lenne a jó megoldás, pedig amúgy senkit nem érdekelne, elfogadnánk, hogy így sikerült valami és kész. Aki pedig a "normál" úton halad, azt megpróbálja lenézően kezelni.
Itt is ilyesmi a helyzet, semmilyen normális embert nem érdekel, hogy hogyan fogant meg a gyermek, ugyan úgy örülünk neki. Ezzel viszont csak ellenszenvet vált ki. Ráadásul a gyereknek meg pláne nem lenne köze ehhez, meg lehet vele beszélni, hogy mi ez, ha már elég érett, hogy felfogja (bár szerintem sok előnye nem származik belőle, tök mindegy neki, de ez egyéni döntés, világnézet kérdése, nincs gond vele), viszont direkt ezt dícséretként előtérbe helyezni tényleg butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!