Az miért van, hogy a kisgyerekek harmadik személyben beszélnek magukról?
Figyelt kérdés
Én is mindig harmadik személyben beszéltem nem tudom meddig( 6 éves koromig kb).Ez mitől Van? Ennek mi az oka? pl.Anyu szereted a te szandikádat? Szereted a szandit, ugye?2010. júl. 3. 09:04
1/6 anonim válasza:
1. Mert ezt hallja a környezetétől.
2. Mert még nem alakult ki az éntudata, mikor tudatosul bene, hogy ő azonos önmagával. Figyeld meg, ha belenéz a tükörbe, nem a saját nevét mondja, hanem, hogy "baba"! ez teljesen normális, majd 3 éves kor körül nem így fogja használni, akkor már tudni fogja helyesen is, az én-tudat akkorra alakul ki. 6 éves korig így használni kicsit fura számomra, az inkább akkor van így, ha a szülők is 3. személyben besz6élnek magukról!
3/6 anonim válasza:
A személyes névmásokat is még eléggé össze-vissza használják. Utánozzák azt, amit a felnőttek mondanak. Pl. az én fiam nem is azt mondta egészen idáig, hogy "anya vegyél fel", hanem azt, hogy "felveszlek" és ezzel ő azt akarta mondani, hogy én vegyem fel, mert olyankor én ezt mondom. Sőt, ha kér valamit, akkor mondja helyettem, hogy "mit kérsz?" és válaszol magának, hogy "kekszet kérsz".
4/6 anonim válasza:
Első válaszolónak: Nem véletlenül bölcsiben dolgozol vagy ilyesmi helyen? Látszik a válaszodon
5/6 anonim válasza:
Szia!Azt nem tudom hogy ez miért van de az én kislányom 2 éves és ha belenéz a tükörbe nem azt mondja ha megkérdezzük ki van ott hogy én ,hanem hogy Ő.És mutat a kezével magára.Fura mert a többi gyerekem ilyet nem csinált.
6/6 anonim válasza:
Nem bölcsiben, óvónő vagyok + mellette van 4 sajátom is :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!