Én gondolom rosszul, hogy nem erről kéne szólnia?
Baba-mama klubok, játszótér stb.
Én naívan azt gondoltam, hogy ezek azért vannak, hogy a szülők is kikapcsolhassanak egy kicsit.
Viszont azt figyeltem meg, hogy ugyanúgy mindenki csak a gyerekével van elfoglalva és szinte kizárja a külvilágot.
Én példám: Egész nap a gyerekkel vagyok, otthon játszunk, foglalkozva van vele. Elmegyünk valami közösségi helyre és ott is "csak" vele foglalkozom.
Nem az lenne a jó, ha felügyelet mellett elszabadulhatnánk egymástól? Ha ők a gyerekekkel játszhatnak mi meg felnőttek beszélgethetünk?
Tudom, hogy elvárás mindig minden percben a gyerekkel játszani \ fejleszteni stb., mert ha nem, akkor "szaranya" vagy.
De néha már vicces, hogy kiadunk pénzt azért, hogy olyan dolgot csináljunk (énekelgetés, mondókázás) amit otthon is tudunk. És szinte érződik, hogy a többiek zavaró tényező az anya-gyerek programban.
Megnyugtató, hogy azért vannak még olyan helyek, ahol beszélgetni lehet.
Én munka után, fáradtan a konditeremben tettem szert barátokra. Valahogy mindig akadt téma és nem az, hogy ki hány felülést csinált. Jó hangulat volt és nem befordulva csinálta mindenki, a feladatot. És jól esett vad idegenekkel beszélgetni és új dolgokat megismerni általuk.
Úgy van ahogy írták. Eleinte amúgy én is úgy gondoltam, milyen jó a gyerekklub mert majd én is kicsit mások között lehetek, de rájöttem, erre nem való.
A gyerek ha ovis kor alatt van(de még sokszor utána is) állandó figyelemre szorul.
Nekem nagyon idegesítő volt hogy egy mondat után már rohantam a gyerek után. Vagy kérdeztem vmit egy anyukától, mire válaszolt volna szegény addigra én már "bocsi...mindjárt jövök" felkiáltással vetettem magam a gyerek után aki jött ment , átgázolt mondjuk más játékán.
Az én gyerkőcöm nem volt szorongó sose, ment mint a golyó ahogy megérkeztünk onnantól végig.
Más babája, gyereke nem ilyen, ő ott ült anyu mellett, de az meg megint nem a másokkal való kapcsolattartásról szól , tehát az a szülő meg nyilván bátorítani próbálta a gyerekét.
Na szóval egymással felnőttként pont nem érünk rá foglalkozni.
Hasonló infó gyűjtésre próbáltam használni, mint egy előző hozzászóló írt ( talán a 8-as) hogy melyik bölcsit ismerik, vagy így találtam fejlesztő tornát stb.
#14 Én is úgy gondolom, hogy elvannak a gyerekek. Látom is, hogy mennének egymáshoz, csak anyuka nem akar a másik anyukához menni.
Olyan furcsa, hogy ott van 5-6 anyuka, akik kerülik egymás tekintetét.
És nem csak velem nem beszélnek, tényleg még csak egymásra sem néznek. Ha odamegy egy gyerek, szinte várják, hogy vigye el az anyukája.
Bezzeg a férfiak. Amikor a Férjem viszi úszni a gyereket és ott van egy másik apuka, jókat beszélgetnek és játszanak. Amikor én, kerülhetjük egymást az anyukákkal. Szomorú, és nem értem miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!