Hogy nyugtassam meg a fiam hogy ne érezze magát rosszul?
Sziasztok!
Tegnap 6 éves kisfiamra a keresztanyja (férjem húga) vigyázott délután az ő lakásukban. Nagyon jó a kapcsolatuk a gyerekkel. A kisfiam szeretett volna inni, a keresztanyja azt mondta neki hogy az asztalon van a pohár és az innivaló, öntsön magának. A kisfiam így is tett viszont a poharat le ejtette és összetört. A keresztanyja erre elkezdett vele kiabálni hogy hogy lehet ennyire szerencsétlen és hogy nézze meg mit okozott és hogy ezt ki fogja vele fizattetni a zsebpénzéből. A kisfiam sírva fakadt, a keresztanyja felhívott hogy menjek a gyerekért. Mire oda értem a kisfiam ült a lépcsőházban és sírt, a lakásba hiába csöngettem nem nyitott ajtót a keresztanya.
A fiam hazáig csak sírt, el se tudta mondani hogy mi a baja, otthon kicsit megnyugodott, akkor elmondta. A férjem nagyon konfliktus kerülő, szerinte csak túl reagáljuk.
A kisfiam azóta nem nagyon nyúl semmihez hátha elront valamit.
Szerintetek hogy értessem meg vele hogy nem tett semmi rosszat és ilyen a felnőttekkel is előfordul?
A gyerek megnyugtatására rengeteg jó ötletet kaptál, úgyhogy nem ismétlen az előttem szólókat.
Keresztanyát meg meglátogatnám, és lehet, hogy még pár pohara összetörne... Csak hogy érezze a törődést... A viselkedése felháborító, én bedobnám nála azt is, hogy feljelentetted kiskorú veszélyeztetése miatt (ami még jogos is lenne, mert valóban azt tette). Kíváncsi lennék a fejére, mikor megkérdezném tőle, hogy megért-e az összetört pohár egy büntetőpert? A továbbiakban pedig a gyerek közelébe sem jöhetne, természetesen.
#23: Azt ne mondd, hogy szerinted, ha valakivel egy negatív esemény éveken keresztül heti egyszer megtörténik, az ugyanolyan, mintha valakinek összesen egyszer az életében kell megtapasztalnia.
Az én gyerekkorom isteni volt egy olyan emberéhez képest, akit mindennap félholtra ütlegelt az alkoholista apja, a kérdező gyerekének a traumája meg az enyémhez képest kispiskóta. Vannak bizonyos fokozatok. Nyomor és nyomor között is van különbség.
Remélem most már le se köpöd a nőt aki világra hozott és ahogy mondani szokás, reméljük a legjobbakat neki, gólya hozta, rák viszi, egyedül a krónikus osztályról. Így a sorstól megkapja amit megérdemel. És gondolkodhat végórájában.
Ha a régi dolgokról beszélünk, nyilván ki kellett volna téged emelni a családból, anyádat meg börtönbe csukni bántalmazásért. De sajnos nem biztos hogy a gyiviben jobb helyen lettél volna. Így ezt ne bánd.
Ami a jelent illeti: pszichológus, theta, családfaallítás..... és szeresd nagyon a gyerekedet, akinek a szemeben tökéletes vagy.
Azért nehezen tudom elképzelni, hogy fogta és kizárta a gyereket a lépcsőházba.. hogy jutottál be?..
gondolom szeleburdi volt a gyerek, túlpörgött és azért ejtette le a poharat, ezért akadt ki ennyire a keresztanyuka mert sok volt neki. Természetesen ez nem ok arra, hogy kizárja meg ne nyisson ajtót. De azért a másik oldalt is meghallgatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!