Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy nyugtassam meg a fiam...

Hogy nyugtassam meg a fiam hogy ne érezze magát rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap 6 éves kisfiamra a keresztanyja (férjem húga) vigyázott délután az ő lakásukban. Nagyon jó a kapcsolatuk a gyerekkel. A kisfiam szeretett volna inni, a keresztanyja azt mondta neki hogy az asztalon van a pohár és az innivaló, öntsön magának. A kisfiam így is tett viszont a poharat le ejtette és összetört. A keresztanyja erre elkezdett vele kiabálni hogy hogy lehet ennyire szerencsétlen és hogy nézze meg mit okozott és hogy ezt ki fogja vele fizattetni a zsebpénzéből. A kisfiam sírva fakadt, a keresztanyja felhívott hogy menjek a gyerekért. Mire oda értem a kisfiam ült a lépcsőházban és sírt, a lakásba hiába csöngettem nem nyitott ajtót a keresztanya.

A fiam hazáig csak sírt, el se tudta mondani hogy mi a baja, otthon kicsit megnyugodott, akkor elmondta. A férjem nagyon konfliktus kerülő, szerinte csak túl reagáljuk.

A kisfiam azóta nem nagyon nyúl semmihez hátha elront valamit.

Szerintetek hogy értessem meg vele hogy nem tett semmi rosszat és ilyen a felnőttekkel is előfordul?

2019. márc. 1. 19:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem hagyd békén, emésztgesse kicsit és majd ha felhozza magától úgyis és jelzi ha szeretne beszélni róla.

Szerintem nem a pohár hanem a csalódás a keresztanyjában inkább a fő probléma, ezt nem tudom hogyan lehet elmagyarázni egy ilyen kicsi gyereknek, de mindenképp elmondanám, hogy komoly agybaja van a keresztanyjának, ami miatt ilyeneket művel de ez senkinek sem a hibája, ahogy elfogadjuk a vakokat, az elmebetegeket sem bélyegezzük meg és a lipótot meg bezárták ezért van kint még, mert egyébként ott lenne a helye.

A férjemnek meg szétrúgnám a ...és leüvölteném a fejét, hogy engedte hogy az elmebeteg húga vigyázzon a gyerekünkre. Mertha nem lepődött meg ő tudta mire számíthat.

2019. márc. 1. 21:09
 12/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

A nő eddig még nem volt ilyen, mindig kedves, aranyos volt a kisfiammal.

A kiabálás is szörnyű de az hogy kizárta a lépcsőházba az rettenetes. El mehetett volna a kisfiam, vagy elvihették volna. Ezt azt hiszem sosem tudom megbocsájtani neki.

2019. márc. 1. 21:48
 13/30 anonim ***** válasza:
72%

Jaj, istenem, most az az idióta keresztanya jutott eszembe, akinél a szegény kislány kiesett az ablakon... Lehet ott is inkább hasonló felindulás történt és ő maga dobta ki az ablakon.

Jaj, bocsi az offért, nem ijesztgetni akarlak, de minden kapcsolatot szakíts meg egy ilyen idegbeteg nővel. Ha a férjed nem áll melléd, mehet a húgához.

2019. márc. 1. 21:57
 14/30 anonim ***** válasza:
63%

Valami oka kell hogy legyen, hogy az egyébként tündérkeresztanya most kiborult?

De ezt nyilván nem egy pici gyereken kell levezetni.

A kisfiadat most hagyd egy picit, csak bátorítsd, biztasd hogy ügyes.

2019. márc. 1. 22:19
 15/30 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem próbáld meg eljátszani vele, 2 plüssállat / kesztyűbáb stb segítségével. Nem feltétlen a történteket, hanem pl. legyen az s játék, hogy ebedelnek a plüssök, de hopp, az egyik leejt valamit... és figyeld, hogy reagál a kisfiad. Vagy rajzoltasd.

Esetleg játsszatok pár napig "javítós" játékokat: bogozza ki a csomót, amit te sajnos nem tudsz, segítsen neked helyes sorremdbe rakni a ceruzákat/könyveket/felemás zoknikat, mert te nem talalod e stb.

Es igen, par nap múlva megkérheted, hogy segítsen teríteni.

A keresztanya tettére (kizárás) nincs mentség, ez simán büntetőjogi kategória.

2019. márc. 1. 22:24
 16/30 anonim ***** válasza:
89%

Egy pohár miatt??? Ez most komoly? Ha százezres kristálypohár készletet tört volna el, akkor sem viselkednék így a keresztgyerekemmel, sőt, semmilyen gyerekkel sem. Ő küldte oda. Ha ennyire félti a cuccait (fogadni mernék, hogy kb egy tescoc 1000ftos pohárról van szó maximum), akkor miért nem kelt fel ő, és töltött a gyereknek? 6 éves, simán megesnek még az ilyen balesetek.

Ne haradudj, Kérdező, de a férjed is egy jó nagy marha, ha szerinte el csak túl van reagálva... Én is konfliktuskerülő vagyok, de a gyerekemért bárkire ráborítanám az asztalt, ha így viselkednének vele.

2019. márc. 1. 23:01
 17/30 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem ez a sztori hiányos.
2019. márc. 2. 00:11
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is le kéne ejtened pár poharat nevetve :), ahogy 10es is írta.
2019. márc. 2. 04:37
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jó ötleteket adtatok.

Mivel a keresztanya nem engedett be fogalmam sincs milyen pohár volt. Ha nem zárta volna ki a fiam és nem kiabál vele akkor biztosan kifizettem volna akármilyen drága is de nem hibáztattam volna a fiam.

2019. márc. 2. 08:43
 20/30 A kérdező kommentje:
17, ha van kérdésed válaszolok.
2019. márc. 2. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!