Emiatt van ennyi hisztis gyerek?
Figyelt kérdés
Mostanában azt vettem èszre, hogy az emberek csomó olyan dolgot negtesznek a gyerekükkel, amitől én felnőtt fejjel is begolyóznék. Pl. A nagycsaládban van egy kisfiú, aki éppen az üres tészták imádatát éli. (Nekem is volt amúgy ilyen korszakom) a szülők persze nem értik, miért nem kell neki a pörkölt? Többször kérdik a gyereket hogy "Biztos nem kérsz?" Es a huszadik "neeeem" után erőszakkal a tányérjába vágják a szaftot (elrontva az üres tészta élvezetét :D ) "azért kóstold meg!" Felkiáltással. A gyerek persze onnantól hozzá se nyúl. Hisztizik, akkor se eszik ha amúgy ehes. Velem ezt nem csinálták régen. Ha pedig valaki a tányéromra lökbe valamit, amire nemet mondtam, én is zabos lennék. Ezen az eseten kívül még pont itt a gyakorin olvastam olyat, hogy valakinek a kisiskolás gyereke "szomorú smiley-t" kapott (regi nevén fekete pontot) mert a kabátja leesett a fogasról. Most elképzeltem, ahogy a főnököm írásbeli figyelmeztetést adna ugyanezért. Az biztos, hogy kellemes hely nem lehet az, ahol ilyen apróságokért leminősítő értékeĺést/ véleményt kap az ember. És ezeket a szarságokat gyerek fejjel kell elviselni... :(2019. febr. 19. 16:22
1/3 anonim válasza:
Tulajdonképpen van benne valami. Én amikor azt hallom, hogy a játszótéren erőszakkal kényszerítik osztozkodásra a gyereket, akkor érzem át, én mit éreznék, ha "irigynek" minősítenének csak mert nem adom oda a telefonomat vagy a laptopomat mindenkinek, aki játszani szeretne rajta...
2/3 anonim válasza:
ugyanez van sógornőmnél... a gyerek pucér kenyeret akar enni vacsira. Nem az hogy a szendót szétturkálja, és játszik vele, hanem előre elmondja hogy pucér kenyeret kér. Anya azért megkeni, majd felvágottat is tesz rá... akkor már egy kis ubit is.... a gyerek nem eszi meg.... veszekedés, hiszti, durcizás. Egy héttel ezelőtt én vigyáztam rájuk, a kiscsaj azt kérte, hát azt adtam neki vacsira. Fogta, és ilyen kis galacsinokat csinált, majd kidíszítette vele a tányért, majd egyesrvel elrágicsálta. És mivel aznap már ez volt az 5. Étkezése, és nem éhezik, hát miért ne csinálhatná ezt “vacsi” címszó alatt.... én sem értem ezt....
3/3 anonim válasza:
Ezért is.
A felnőtteknek is vannak rossz napjaik. Az a különbség, hogy a gyerek csak most tanulja meg ezeken a napokon "túllenni".
Sokkal több inger éri őket, mint minket amikor gyerekek voltunk. Akkor nem volt egyszerre ennyi autó, tömeg a hatalmas mindennel megpakolt üzletek.
Sok minden közrejátszik és általában egy kívülálló csak pár percet lát az egészből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!