Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van az, hogy az egyik...

Miért van az, hogy az egyik szúnyogcsípéstől bedagad a keze, a másiktól nem?

Figyelt kérdés
Kisfiam most 2,5 éves. Már csípte meg szúnyog, de egyszer sem dagadt fel semmije. Nemrég viszont 3 helyen csípte meg a szúnyog, és a kézfején eléggé bedagadt. Legutóbb -bár használtunk szúnyogriasztót- mégis megcsípte 2 helyen a szúnyog, de csak a homlokán dagadt be. (ott viszont elég nagy dudor lett). Most akkor allergiás a szúnyogcsípésre vagy sem? Ha erre allergiás, akkor a többi más rovarra is allergiás? (darázs, méh...stb)
2010. júl. 1. 15:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Nem hiszem hogy allergiás lenne rá.

Szerintem ez függ attól is hogy milyen ponton csípi meg a szúnyog,hogy talál-e hajszáleret,vagy csak snassz a zsírszövetbe csíp bele, esetleg hogy milyen mélyen.

2010. júl. 1. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi ezzel mentünk bőrgyógyászhoz a fiammal 3 évesen ,most 7 éves és jelenleg 56 csípés vanrajta abból 6-7 van feldagadva. Elocom krémmel kell kenni a duzzanatot 1-2 napig,receptköteles. Nekem azt mondta ez allargia a szúnyog vagy más rovar csípésére ,de nem kifejezett ezért van h semmi baja. Egyébként ádáz küzdelmet folytatunk a szúnyogok ellen ,van minden ablakon szúnyogháló/épp/ és mégis álmában csípik meg .Tegnap este 15-20szúnyogot csaptam agyon:(
2010. júl. 1. 15:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem függ attól is hogy a szúnyog fertőzött e vagy sem, illetve mennyire fertőzött, mekkorát csíp, akár még attól is hogy min volt rajta azelőtt. Meg hát hogy hova csíp és mennyire mélyen ott is.

De amúgy az én lányomnak is az arcán csúnyább mindig mint a kezén, lábán.

Nekem van itthon Fenistil gél, ha párszor bekenem lelanyhul általában. A szeménél lévőre volt hogy az orvos Septosylt írt. De ilyen egyszer volt.

De állítólag van ilyen fehér gyógyszertári rázókeverék is ami olcsóbb a fenistilnél és az is jó és olcsóbb.

Bár ez hagy egy kis fehér foltot bőrön.

2010. júl. 1. 20:56
 4/5 anonim ***** válasza:
A gyógyszertári rázókeverék nagyon jó! Én írattam fel receptre, így kb 300 Ft-ba került és 2-3 nap alatt szépen leszárítja a feldagadt csípéseket is. Érdemes feliratni Fenistil cseppeket is (ez receptköteles), ezt akkor kell adni, amikor feldagadt csípései vannak, enyhíti az allergiás reakciókat.
2010. júl. 1. 22:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Van itthon minden csak győzzük kenegetni :) Ez a GalaktivBio szúnyogriasztó aerosol nekünk nagyon nem vált be. Nagyon erős illata van, de a szúnyogok nem riadnak meg tőle. Ti mit használtok?
2010. júl. 1. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!