Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan alszik (el) 2 év...

Hogyan alszik (el) 2 év körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés
Mikor, mennyit alszik? Változtatja az alvási szokásait? Mit engedsz meg neki, mit nem?
2010. júl. 1. 15:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk nyári időszámítás van. Télen mi is fél 9-körül már ágyban voltunk, ez most kitolódott fél 10-10-re, de nem is bánom, mert ha nincs egymillió szúnyog, akkor azért nyolcig kint lehet lenni a szabad levegőn. A rituálé mindig ugyanaz volt, míg rácsos ágyban aludt: délben is és este is a helyén aludt el, de éjszaka átvittem hozzánk, kb egy-kettő körül, és ott aludt reggelig. Amióta van rendes kiságya, azóta nem alszik benne. Az elején még erőltettem, bebújtam mellé, de amint ébredt, jött át hozzánk. Azóta velünk alszik. Délben is a mi ágyunkban, este is. Megszoktuk egymást, ő is jól alszik, mi is jobban már, van hogy egyáltalán nem ébredek fel rá. Lelkileg is rendben van, engem sem őröl az ideg, hogy már megint kijött a szobából. Jön a kistesó, így a kisszobája visszaalakul babaszobává, visszamegy a rácsoságy.

A rituálénk most: este 8, fél 9 vacsi, utána fürdés, fogmosás, közben rázókeverékkel kenegetés, ugrálás az ágyunkban, meseolvasás, elalvás. Bent szoktam lenni vele ez alatt, sosincs hiszti, hamar elalszik. Éjszakánként általában egyszer felkel vízért. Iszik félálomban és visszaalszik. Imádom.

2010. júl. 2. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!