Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan alszik (el) 2 év...

Hogyan alszik (el) 2 év körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés
Mikor, mennyit alszik? Változtatja az alvási szokásait? Mit engedsz meg neki, mit nem?
2010. júl. 1. 15:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
26%

nemsokára két éves.

este ha álmos fogja a csirkéjét apának anyának puszi ölelés és egyedül bemegy a szobájába betakarózik és alszik.

- nem vicc-

ha nyügös is csak fél 9 ig maradhat fenn - vendégségben 9ig. -

megengedek a józan ész határáig mindent.

2010. júl. 1. 15:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Az én 23hós fiam pici korátol igy aludt.Apának,anyának puszi,tejke melegités,kispárni,cumi.És bele a kiságyba anya kijön és alvás.Na ez szép meg jovolt,kb 2hete borult minden.NAPpal alszik ugyanigy szépen,de este ne is probáljam fél-10elött aludni vinni.hiSzit,hIsZtivel.Majd kiSágyba teszem lEülök mEllé.Kb félora jo esetben és jövök ki.Éjjel vagy 5x ébrEd.Nemtudom milEhEt vELE:(
2010. júl. 1. 15:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Nappal és este is az ágy a mellett ücsörgünk, az este húzósabb. 8 körül fürdik, fél 9 felé ágyban van és onnan van hogy 20 perc, van hogy egy óra mire kidől. Éjjel ébred, átjön hozzám.

Igen, nagyon megváltozott az alvás, régen sosem kellett altatni, de mindig sokat kelt, sosem volt jó alvó. Pár hónapja van hogy nem 5kor kel, hanem mivel áthozom hozzám 7 kihúzza. Ez van..nem egyszerű, de én meg nem vagyok következetes.

2010. júl. 1. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
huha valami lett a gyerekekkel,látom nem csak nálunk megy a cirkusz:( Második voltam.
2010. júl. 1. 15:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Kisfiam 27 hónapos. 20 hónapos koráig minden OK volt, 18 hónapos koráig szopizott, utána betettem a kiságyba és kijöttem. A "jóalvás" ment 20 hóig, aztán egyik napról a másikra nem aludt el egyedül, csak ha bent maradtam vele és fogtam a kezét. Ez 1 hónapig tartott, és utána kb fél évig megint minden rendben volt, tehát mese, puszi, esti rituálék és alvás egyedül a szobában. 3 hete kapta meg a kiságyát, ki is használja, kimászkál lefekvés után többször, csak úgy hagyta abba, ha rázártam az ajtót, fél percig sírt, bementem Hozzá és akkor már nem mászott ki többet, hanem elaldut. Éjszaka azóta 2x kel, én letrappolok az emeletről és addig maradok vele, még vissza nem alszik. most egy hete megint csak úgy alszik el este, ha bent maradok vele. mindig nagyon következetes voltam, de most egy kicsit elfáradtam, és mondjuk úgy , nekem is kényelmesebb ha mellette a földön vagyok és elalszik 10 perc alatt, minthogy szirénázzon, meg 20x visszakisérgessem a helyére. Pár napja mondogatom, hogy egyedül kell elaludni, de este mindig mondja, meg az ebéd utáni alvásnál is, hogy Anya maradj. Jellemző ez erre a korra? Vagy ahogy okosodik úgy használja ki a "hatalmát"? Szeretném, ha újra szépen elaludna magától. Tudom, ez rajtam múlik, de kíváncsi vagyok nálatok ez hogy működik?
2010. júl. 1. 15:27
 6/11 A kérdező kommentje:
Na most olvasom, nem egyedi az esetünk. A jó idővel sajna 9.30-10 előtt nem is alszik el, holott télen már 9-kor legkésőbb aludt. Pár napig csináltam azt, hogy a hajnali kelésnél (5 körül) felvittem magunkoz, na akkor aludt 9-ig, meg mi is vele ::::D. De ezt beszüntettem, így reggel 7-7.30-kor kel.
2010. júl. 1. 15:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a lányomat apa fekteti.Vacsi, fürcsi, majd kb 9 körül fekvés.Felöltözteti és magától megy a gyerek az ágyba. Tejcsi a szájába és betakargatja, villanyoltás.kb 5 perc még kér tejet.És utánna elalszik.Kb 3 kor újra kel tejcsiért: ez vmi rossz szokás. Le kellene szoktatni.De hogy?7-kor kel.Nem nagy alvó.Nem alussza át az éjszakát.Vmikor többször kel.A kemény hisztiről már leszokott, mert voltak ám gondok.Nincs kijárkálás a szobából.De zárva is van az ajtaja.Reggel mielőtt felkel kinyitjuk hogy kitudjon jönni.
2010. júl. 1. 15:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok.Nálunk meg az van hogy reggel kezd el 7fele jot aludni,miután engem egész éjjel ugrálni kellet hozzá és ö igy 9ig alszik mostanában.No majdcsak sikerül visszaállni,mert már nagyon kivagyok :) sok sikert nektek is
2010. júl. 1. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
A kisfiam 27 hónapos és nálunk is minden zseniálisan ment mostanáig. Rátört valami hiszti korszak ( három hónapja bölcsis is ) és olyan két hete nem akar este lefeküdni. Nálunk eddig nem volt mese este, és most bevezettük. Meghallgatja szépen a mesét ( ezt se tette eddig ) és utána puszi és alvás.
2010. júl. 1. 15:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Fél 7 vacsi,7 kor fürdés be az ágyba odabújok mellé mesélek nézegeti a mesekönyvet,fél 9-re elalszik. Éjszaka 1*- 2* felkel iszik vizet majd alszik is vissza reggel 8ig!
2010. júl. 1. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!