Hétvégére ötletek egy ovisnak? Hova lehet beadni?
Infok:
Csak annyit vagyok külön a kicsitol mig dolgozom.
A munkhelyem fix nyugdijas allas de mivel honaprol honapra élek nem merek kockaztatni hogy ugralok egyik helyrol a masikra, hanem plusz bevételre gyurnék munka mellett ami lehet netes is, csak ne éjszaka kéne csinálni mert nincs olyankor már agyam.
Hétvégente csak olyan segitsegem van eddig akik tvztetik csak a gyereket, vagy nem merném rájuk hagyni.
Gyerek apja kulfoldon el, gyt évek ota behajtás alatt.
Hétvégente játszunk, barátoknál vagyunk, vagy kulonben rámtör a meg akarok halni depresszio a 4 fal között elnézve a kis lyuk alberletet.
Ahhoz hogy ház legyen es pl nyelvoktatás stb a kicsinek több penz kell.
Uj társhoz ill h párom legyen es azzal ffi mintája a gyereknek is,(nem az en szorakozasom miatt) esélyem sincs vagy járjak a gyerekkel randira?
Sem tobb penzt nem tudok keresni, sem tanulni, sem csaladi kapcsolatot kiepiteni, amig nincs egy perc szabadidom sem, de lelkileg sem tudok töltődni amikor azokat latom h a gyereknek kevés vagyok pl egyedül hetvegente.
Szerintem inkább ovi utánra kéne beíratnod valahová hétköznapokon, sőt sok oviban vannak külön foglalkozások, amik általában olcsóbbak is, mint külön járni, na meg el is viszik őket, ha nem helyben van. Olyat is sokszor láttam már, hogy a szülő az uszoda vagy torna öltözőjében lop időt még dolgozni :) Azért persze inkább középső csoporttól vagy pláne nagycsoporttól terhelhetők jobban különórákkal a gyerekek, és ha valamit nem szeret, ne erőltesd.
A tesó és ház és külföldi továbbtanulás kérdését szerintem engedd el, ha se pénz, se társ, mert meg fogsz őrülni. Kis lépésekre koncentrálj... nem értek hozzá, de pénz nélkül egy csak tőled függő gyerekkel elég irreálisnak tűnik pont tőzsdézni, viszont jó ötlet lehetne pl. a nyelv, programozás, grafika (nem tudom, mihez van affinitásod és/vagy tapasztalatod) - ezeket kitartással lehet ingyen online autodidakta is tanulni és később viszonylagos tőke nélkül munkaidőn kívül és gyerek mellett fusizni is majd velük... de türelem is kell hozzá.
Miért kérdező szerinted az az érdeke a gyereknek hogy szinte ne is ismerje az anyját? Azt érezze hogy az apja után már az anyjának se kell mert állandóan lepasszolja mikor együtt lehetnének?
Ismerek ilyen nőt és gyereket, "anyuka" most nem érti miért tojik a kamasz gyerek a fejére most már.
Kérdező, én nagyon sajnállak, hidd el, tényleg :(
De a babysittert nem javaslom akkor már inkább üsd be a városod nevét a keresőbe és azt, hogy családi napközi. Nálunk van nagyon sok ilyen, és egész napra 3500, míg egy sitter sokkal többet kér! Ráadásul az egyik napköziben van játszóház is x időtől y-ig, ahol vígan ellehet!
+ 700 ft az egész napos étkezése és nálunk van olyan is, hogy mobilovi, oviból elszállítják hozzájuk, ha a szülő nem ér rá, és oda megy értük!
Én elhiszem, hogy kell az a bizonyos egy szabadnap az embernek még akkor is, ha becsúszott gyerek vagy szerelemgyerek teljesen mindegy, az anya akkor is NŐ marad, és ő nem hulla részegre akarja inni magát, hanem tanulni, dolgozni, hogy a gyereknek még több legyen. Én sosem értettem azt a felfogást, hogy majomszeretettel ki kell nyalni a gyerek fenekét, nem azzal lesz jó neki, hanem azzal, ha az anyuka azt csinálja, amit szeret. Engem például a közeli ismerősök nem hagynak békén, hogy mit képzelek én magamról, hogy 3 éves kora előtt júniusban visszamegyek dolgozni! Nem hiszik el, hogy oké, hogy megszültem, mert Mi akartuk, oké, hogy itthon voltam vele 2 évet, de mikor a számlámon ott a 25600+12500 az nem olyan jó buli... szóval én teljesen megértelek, és nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe jutottál, az apja a gyereknek egy gerinctelen féregnyúlvány, mert egy apa nem hagyja ott a gyerekét! És nem nézi végig, hogy az anyja éjjel-nappal gürizik, ő meg él vígan tovább..
De, igen sajnos ilyenek is előfordulhatnak, majd ezt a sok ősanya is megtudja, akik bántanak téged.
Te szeretnél családot is, ahhoz, hogy eljuss fodrászhoz, körmöshöz, divatos ruhád legyen, pénz kell, mert nem 80'-as évekbeli göncökben fogsz megfogni egy pasit, hanem azzal, hogy igen is szép vagy, csak sajnos az sem olcsó (nálunk pl igen felment a hajvágás ára is). Amit még tudok neked javasolni az az, hogyha lehet, a külföldi úti cél legyen az utolsó ötleted, sok ismerősöm pultozott, vagy azzal kezdte vagy azt csinálja. Vannak ezek a facebook csoportok, kiírod, hogy alkalmi - hétvégi pultos - munkát szeretnél és rád fognak írni. Egy nő nálunk nemrég 13000 ft/napot ígért annak, aki pultosnak elmegy igaz kellett a lottózói vizsga, amit bármelyik lottózóban meg tudsz csinálni.
De anélkül is sok pultost keresnek, ahhoz nem kell OKJ csak rátermettség. Az ilyen Amway, Avon, tőzsde stb baromságokba ne menj bele, mert sosem látsz pénzt belőle!
Esetleg még azt tudom javasolni, hogy 4 órában menj el takarítani egy irodába, és fél év után mikor már van gyakorlatod, tudsz vállalni magán takarítást (egyik ismerősöm így csinálja).
Én élelmiszer vegyi áru eladó tanfolyamra járok, a gyakorlati helyen valószínű fel fognak ajánlani munkaszerződést, mivel most is kérték, hogy vizsgák után menjenek vissza a gyakornokok, ezek 3-6 hónaposak, hétvégi elfoglaltságok, ha gondolod, és belefér, ilyenbe is belevághatsz vagy pl heti 1-2 napra kerestek nálunk árufeltöltőket!
Mindenképp csak olyat válassz, ami fixen fizet, a jutalékos marhaságokat felejtsd el.
Ami még eszembe jutott, az a saját vállalkozás: értesz a körmözéshez? Azt kitanulhatnád, és mehetnél vendégekhez, ilyen a fodrászat is vagy (bár ez a legvégső eset számomra, de munkakereső oldalakon pl startapró szoktam látni), hogy masszőzöket keresnek (ezek jól fizetnek bevállalós lányoknak) esetleg éjszakai bárokba hostessnek is el tudsz menni alkalmi munkára (nálunk folyamatosan hirdetik) ezeket viszont nem azért mondom, mert lenézlek és menj prostinak jelleggel ajánlom, hanem azért, mert ezeket látom alkalmi munkakeresetnek! Ha eszembe jut még valami, írok viszont eddig ennyit tudtam összeszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!