Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti találkoztatok ilyen gyerekkel?

Ti találkoztatok ilyen gyerekkel?

Figyelt kérdés
A lányom egyik szeme kék a másik meg zöld. Igazából így furán hangzik, de gyönyörű szemei vannak. Ti ismertek mást ilyen szemekkel?

2019. jan. 25. 18:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj.

Az hogy megváltozik a szemszine, az valaminek a tünete.

Az, hogy heteroktomias, az maga a tunet.

Heteroktomia: más színű a szeme. Ez heteroktomia. Ezzel nem tudsz mit kezdeni.

De mint írtam, ez egy tünet. Vagy a genhiba tünete, vagy más tünete...

2019. jan. 25. 19:00
 12/16 anonim ***** válasza:
96%

Oké. Ha az antibiotikumtól változott volna meg a szeme színe, akkor nem csak az egyik szeme változott volna, hiszen a véráramba ugyanúgy érinti mindkét szemét. Ennek így erősen kamuszaga van. Hacsak nem helyileg, szemcseppben kapta, ez esetben nem a gyógyszer hanem a fertőzés okozta a változást, de akkor ezt az orvos is mondta volna.

A heterokrómia vagy genetikailag öröklött és így születik a baba/röviddel születés után alakul ki. Ha már 2 évesen lett ilyen, akkor az egy szerzett dolog, de közvetlen szemfertőzés, glaukóma, daganat, uveitisz, iririsz, idegen testek a szemben, a melanóma egy változata okozhatja például. Nem antibiotikum. Az nem csinál ilyet.

2019. jan. 25. 19:21
 13/16 A kérdező kommentje:
#12 több orvos is mondta, hogy antibiotikum miatt változott meg
2019. jan. 25. 19:25
 14/16 anonim ***** válasza:
97%
Nem fogok tovább vitatkozni, ezt a témát itt lezárom, de leírom minden ezt olvasónak a tisztánlátás végett: szájon át szedett antibiotikum önmagában NEM OKOZ heterokrómiát. Állatorvos vagyok, hozzáférésem van tudományos adatbázisokhoz, most direkt beleástam magam a témába. EGYETLEN ismert antibiotikumnak, sőt azok akármilyen kombinációinak sem ismert mellékhatása a heterokrómia. Helyileg, szemcseppben adott magas koncentrációjú szteroid, az előző hozzászólásomban felsorolt betegségek, helyi trauma, idegen test, daganatok, és még rengeteg csúnya dolog tudja okozni egyetlen szem színváltozását, de szisztémás AB nem. Még egy dolgot tudok elképzelni: a gyógyszeres kezelés pont egybeesett azzal az időszakkal, amikor öröklődő, genetikai okok miatt amúgy is megváltozott volna a szeme színe, így könnyen rá lehetett fogni a kezelésre. Akárki is mondta ezt a kérdezőnek, vagy nem értett hozzá, vagy nem érdekelte, vagy a kérdező nem mond igazat. Nem ez volt a kérdés, úgyhogy nem is feszegetem tovább a témát.
2019. jan. 25. 19:53
 15/16 anonim ***** válasza:
89%

Bàtyàmèk kislànyànak is ilyen a szeme. Egyik kèk, màsik barna.

Egyèbkènt az èn kisfiam szeme is 4 èves kora körül lett zöld. Addig kèk volt. A kislànyom 3 ès fèl èves ès szintèn kèk, de màr làtom, hogy zöldül neki is. Szòval mèg ilyenkor is vàltozhat a szemük szìne.

2019. jan. 25. 20:49
 16/16 anonim ***** válasza:
9%
Én olyat ismerek, akivel beszélgettem, és közbe kezdett el átmenni a szeme kékből feketébe:):) (De akkor ő n em volt dühös) Ilyen foltokban átszíneződni. Meg még hallottam egy olyan sztorit mástól is, hogy egyik tanárának ilyen színváltós szeme volt, és neki amikor dühös lett, akkor változott el a szeme full feketére. Már ott a szivárványhártyánál. Meg még hallottam egy olyat is, hogy pl lélekcsere, tehát pl nem azt a gyereket szülted meg; aki most veled van, hanem időközben 'fentről' érkezett egy másik lélek , aki átvette a helyét. Ez kicsit elrugaszkodottnak látszik, de ennek is van értelme:) Tehát pl nem azt a minőséget hozta az előző babának az az inkarnációja, amit várt, és valakinek meg pont ez kellett; esetleg fontos volt, hogy cseréljen valakivel, "föntről", mert a másik emberkének, az újnak, aki helyette jött, esetleg több karmája van, mint őneki, több életfeladat, amit törlesztenie kell másoknak; vagy egyszerűen csak tanítani akár. Vagy őmagának inkább tanulni, de mind a kettő lehet mérvadó.
2019. jan. 25. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!