Fog ez az állapot változni, vagy örökre a sírba kerget vele?
nem tudja megindokolni, hogy miért nem szeret egyes ételeket?
csak kérdezz rá egyszer-egyszer. miért nem finom a kifli? miért nem szereted a fasírtot? és érdekeljen a válasza, és bármit is hoz fel indoknak, ne gúnyold ki vagy szidd le. ha azt mondja, hogy a fasírt állaga undorító, akkor neki az. de ha megvan mi a probléma, lehet keresni megoldást.
16 évig nem ettem zöldséget semmilyen formában, apám mindig kigúnyolt, beszólt érte. 16 évesen szedtem magam össze annyira, hogy el merjem mondani anyának, hogy én szeretnék zöldséget enni, de mivel m mindent megfőztünk, nem bírtam elviselni az állagát. most, hogy ezt nagy nehezen megfogalmaztam, nem főzzük agyon a zöldséget többé. és láss csodát, megeszem.
NÉzd, le lehet pontozni, de ez irreálisan nagy teher a családnak, az anyának is. Gondolom, Te a férjeddel nem mindennap ezt a háromféle ételt ennéd, tehát egyrészt főzöl valamit magatoknak, és még külön a kislánynak. Még a speciális diétára szoruló családtagoknál is arra törekszik, aki főz, hogy amennyire lehet, ne kelljen külön főzni. Ez abszurd, mert a kislány esetében teljesen felesleges.
Nyilván figyelembe kell venni, hogy mit szeret, és mit utál, de a szeszélyeit kiszolgálni káros, mert már így is valószínűleg tesznek megjegyzéseket a tanítónénik rá, meg a többiek.
KOmpromisszumot kell kötni? hetente háromszor lehetnek Jolly Joker ételek, amikor azt főzöl, amit szeret, de a többi napon azt, amit ti szerettek.És ennek semmi köze az érkező kistesóhoz.
Zöldségek: ahogy előttem is írták, az állaggal is lehet gond. Az én gyerekeim tömik a zöldséget, ha lemehetnek a kertbe, és maguk húzzák ki - tépik le - szedik, és csak nyersen eszik meg igazán szívesen. Ezzel együtt hetente kétszer biztosan zöldségétel van nálunk, főzelék például, ha nem eszik meg, nincs más. Nyilván valamennyi mozgásterük marad, lehet csak levest vagy csak főzeléket enni,de nálunk három gyerek van, jól néznénk ki, ha megszoknák, hogy minden nap minden étkezésnél külön főzök mindenkinek.
Fiam ugyanez volt.
Én eljátszottam az éheztetést, ez által valamennyi hozzáadódott azokhoz az ételekhez, amit megevett.
Hullámokban szokott jelentkezni nála. Mivel már 12 éves, ezért befogom főzni. Nem véletlen. Amióta Ő készít bizonyos dolgokat azok közül, ami "fúj" étel volt nála, megeszi őket. Tolom alá a széket, hogy folytassa ezt tovább, és nagyon élvezi. Figurázzuk a zöldségeket, stb. :)
Hátha nálatok is bejön ez a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!