Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16 hós kisfiam most jött rá a...

16 hós kisfiam most jött rá a hiszti "ízére". Hogyan kell ezt kezelni?

Figyelt kérdés
Eddig nem volt vele baj,most sem rosszabb csak hisztis.Nem figyelek ilyenkor rá,vagy elterelem a figyelmét.Arra gondoltam ,ilyenkor vagy ha rossz beültetem a fotelba,mint büntihelyre, de nem marad ott,és sokkal jobban sír.Hogy kell ezt csinálni?
2010. jún. 29. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem foglalkozol vele az se jó mert ha esetleg egyszer kétszer azért hisztizik mert gondja van akkor úgy érzi cserbenhagytad.

elterelni a figyelmét : én hiába mondom hogy ott van a sarokban egy lila elefánt vagy hogy nézd ott a repülő... nem érdekli üvölt tovább szoktam hagyni hadd adja ki a dühét csak akkor büntetem meg ha csapkod vagy kárt tesz valamiben esetleg ránk emelne kezet akkor a szobájába megy egy percre csukott ajtó mögé

az a lényeg hogy egyezményesen viselkedjetek mert ha pl. mama bünteti de ti nem vagy forditva akkor ki fogja használni a különbségeket.

2010. jún. 29. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne törődj vele egyáltalán,ha hisztizik. Tégy,úgy,mintha nem hallanád. Esetleg ha nagyon sír,mond neki,hogy hangosabban sírjon mert nem hallod, vagy a szomszédok még nem hallják. Ha látja,hogy nem törődsz a hisztijével,hamar abbahagyja.

Esetleg,ha ő kér tőled valamit.,te nem hallod meg. Ha reklamál,akkor mindd neki,hogyha ő nem figyel rád,akkor te sem hallod meg,amit ő akar.

Nekem 3 gyerekem van,valamelyik módszer mindig "bejött"

2010. jún. 29. 15:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Én csak abban reménykedem hogy ha megtanul beszélni és elmondja mi a baja jobb lesz mert most csak annyit mondogat hogy gyügyü gyügyü meg mutogat az ujjával mintha azt mondaná :

HÁT NEM ÉRTED???? nagyon látványos - ez a férjem trükkje-

2010. jún. 29. 15:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Csukjam rá az ajtaját?Ne engedjem ki?Ez tényleg jó módszer?Mert ha leültetem a sarokba,nem marad ott.
2010. jún. 29. 15:39
 5/6 anonim ***** válasza:
ha rácsukod a szobaajtót tudatod vele hogy nem érdekel ... nekünk többnyire az ágyon ül és üvölt aztán ha letelt az idő bemegyek megkérdezem hogy érdemes hisztizni rázza a fejét ölelés puszi és kijöhet
2010. jún. 29. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk extrém csúnya esetekben (pl. megüt engem) jár az a büntetés amit az utolsó írt:

hóna alatt felkapom, be a hálószobába, rá az ágyra, ajtó becsuk. Persze nagy a sírás, de 2 perc után lecsillapodik, utána elmondom neki, hogy mi volt a baj. Kb. annyi percig szabad tarson a büntetés ahány éves.

Amúgy pedig ha hiszti van akkor lájtosabb esetekben azt csinálom, hogy vidáman felkapom és megpörgetem, ettől sok esetben teljesen elfelejti a hisztit.

Ha becsavarodik akkor lefekszik a földre a járda közepén. Én ezt szoktam hagyni. Mondom neki nyugisan, hogy szóljon ha befejezte és mehetünk tovább.

2010. jún. 29. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!