Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nehéz szeretnem az egyik...

Nehéz szeretnem az egyik gyerekemet. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Ugyanaz az apa, csak két teljesen más természet. Rengeteg gyengédséget kapott pici korától, de soha semmi nem volt elég, teljeen kiégetett, és soha nem adott vissza szemernyi kedvességet sem. Önző, agresszív természet. Olyan értelemben szeretem természetesen, hogy minden bánatában együtt érzek vele, őszintén tudom biztatni, bátorítani, meghallgatni, támogatni bármiben lelkileg és fizikailag, de mivel ahol ő van, ott soha nincs 5 percnél tovább békesség, ezért konkrétan vele lenni nem annyira szeretek. Konfliktuskereső, rendkívül önző természetű fiú. Nagyon szenvedek attól is, hogy ilyen atmoszférában kényszerül élni az egész család, de attól is, hogy ezek az érzések gyötörnek. Nem kell mondanotok, mert tudom, hogy az anyák szégyene vagyok. Jártam már kineziológustól pszichiáteren át mindenkinél, hogy segítsenek kideríteni, és megváltoztatni az érzéseimet, de nem segített semmi. Ha anyám-apám lett volna ilyen kiállhatatlan, elköltöztem volna, ha a férjem, elváltam volna, de a gyerekemmel együtt kell énem, és nagyon nehéz. Mi segíthet még? Ő ADHD-s egyébként, jár pszichológushoz hetente, de nem segít egyelőre semmi.....
2019. jan. 5. 10:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem 2 adhd-s gyerekem van. Néha élni sincs kedvem. Vannak napok, amikor azt kívánom, bár soha nem szültem volna gyereket. Én nem szoktam véka alá rejteni. Tudom, sokak szerint kéne. De én meg szoktam nekik mondani, hogy én is ember vagyok, nekem is vannak érzelmeim, vágyaim, én is elfáradok, és én is kiakadok. Ne nézzen egy gépnek, akivel bármit meg lehet csinálni. Aztán persze jön a duma, hogy nem szeretsz, minek szültél, csak útban vagyok neked. Mindig szoktam mondani, hogy ennek az érzelmi zsarolásnak én nem engedek. Tervezett gyerek volt mindkettő.

Járnak pszichiáterhez. A lányomról azt mondta a doki, hogy depressziós. Rosszul érzi magát a bőrében, és az enyhíti ezt, ha mások is rosszul érzik magukat, ezért olyan undok mindenkivel. Szerinte a sok visszautasítás, negatív élmény okozza. De nem értem. Kicsinek mindenki imádta, de már kicsinek is undok volt. Az oviból nem is akart velem hazajönni, más gyerek rohant az anyjához, ő meg meglátott, és ordított, hogy nem megyek veled haza. Azt hittem elsüllyedek, mit hittek az óvónők, verem otthon, vagy mi? Szóval nem tudom honnan a sok negatív élmény, én igyekszem pozitív lenni vele, bátorítom, biztatom, de ha olyan velem, mint a pokróc, akkor nehéz.

Minden nap, amikor megyek érte az iskolába már úgy fogad, hogy kb. 5 perc alatt tönkreteszi az egész napomat. Mindig van valami "kedves" szava az emberhez.

A doki szerint antidepresszánst kéne a gyereknek szedni. Na, azt nem adok egy 10 éves gyereknek.

2019. jan. 6. 22:29
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es! Ugyanez itt is!!!! MÉlyen átrézem, mit élhetsz át..... ugyanez, nem megörült nekem, hanem elsírta magát, mondjuk azért, mert nem bírtam kiszámolni, hogy ő pont abban a másodpercben készült belekezdeni egy új játékba, amikor odaértem. A sírás persze annak szólt, hogy nem bírja elviselni, ha az előre eltervezett dolgai msáképp alakulnak, de két évvel ezelőtt még elbőgtem magam az ilyeneken. Ha belegondolok, rengeteget edződtem már mellette, de még ma is elsírom magam néha.

Kiskorában ébreds után 60-90 percen át nem lehetett hozzá szólni - ez mg nem lett volna baj, de karban kellett közben tartani mert ha letettem, akkor is rohamt kapott szinte, úgy ordított. EZ nem hiszti volt, amikor a gyereket ott kell hagyni és majd megunja, akinek van ADHD-s gyereke, az érti.EZek inkább rohamok, amikor érzed, hogy nem hagyhatod magára, de te is belepusztulsz abba, hogy segíteni próbálsz, ráadásul annyira nem is megy sikeresen.

Nektek a pszichiáter nem javasolta antidepresszáns helyett az ADHD speciállis gyógyszerét?Nekünk ugyanis azt mondta a pszichiáter, hogy csak az tud segíteni, a szedatívumok, a természetesek is (citromfű, stb.) inkább ellenkezőleg hatnak. Az adhd-ra meg egyfajta serkentőszer kell, ami aktivizálja az agyban azokat a gátakat, amik náluk nem működnek,a zért nem tudják magukat kontrollálni néha sem mozgásban, sem abban, hogy a másik ember érzésein átlépve kimondják az első dolgot, ami ezsükbe jut. Nem mintha gyóygszerezni akarnám dierkt a gyerkeemet. De amikor már tényleg csak az tart vissza attól, hogy felkerekedjek és világgá menjek, vagy öngyilkos legyek, vagy azt ordítsam neki, hogy utálom akkor elgondolkodtató.... mert ha ez az anyag hiőáányzik a szervezetéből, akkor miért bűn azt kívülrőlpótolni, ha ezáltal ő maga is boldogabb lenne? Hiszen amíg így viselkedik, nem tud barátokat szerezni, és a családja szeretetét sem tudja átérezni, mert folyton áll miatta a bál. AZ enyém 6 évesen már mond olyanokat szintén, hogy minek született meg, bárcsak meghalna..... közben én is érzek hasonlókat.... a kistestvérét em tudom megvédeni a mindennapos fizikai és szóbeli bántalmazástól,akármivell büntettem a nagyot. SZóval én eljutottam oda, hogy az egész család, érdekében kötelességem tenni egy próbát a gyógyszerrel.. Sajnos, ha szívbeteg lenne, akkor is szedne gyógyszert és lennének mellékhatásai, ha cukorbeteg lenne, akkor inzulint kéne kapnia, nekünk ez jutott. De nem fog megoldani mindent, mert 6 éves koráig már annyi sérülés, negatív visszajelzés érte az állapotából fakadóan, amik már beégtek a személyiségébe, sajnos:(

2019. jan. 7. 07:24
 13/14 anonim ***** válasza:

A lányom 10 éves. 6 évesen mondták először, hogy adjak neki gyógyszert adhd-ra. Természetesen kézzel-lábbal tiltakoztam. Majd a fejlesztések, étrend, kutyafüle, gondoltam én.

4 év alatt eljutottam én is oda, hogy adok neki. 2 féle gyógyszer van adhd-ra, az egyiket már kipróbáltuk, de nem használt neki. Most van tesztelés alatt a másik, de én nem látom, hogy ez is érne bármit. Erre mondta a doki, hogy neki nem is igazán ez kéne, hanem antidepresszáns. Na, azt nem.

2019. jan. 7. 22:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyébként amit leírtál a csecsemőkoráról, az pont a lányom. Ordított torkaszakadtából, felvettem, még jobban ordított, letettem, az volt a baj. Éjszakákon át sehogy nem tudtam megnyugtatni, ha kimentem az volt a baj, ha bementem, az volt a baj.

Ebből a szempontból a fiam még rosszabb volt, nála ez 3 éves koráig tartott, a lányomnál csak 2 hónapig.

2019. jan. 7. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!