Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt akkor, mikor még nem...

Mi volt akkor, mikor még nem volt orrszívó-porszívó?

Figyelt kérdés
A szomszédomban kisgyerekes család lakik, és jóban vagyunk, szóval megkérdeztem az anyukát, hogy mi van a "nagylánnyal" (három éves), mert hallom, hogy mostanában sokat sír. Ő mondta, hogy van ilyen eszköz, és ezzel tisztítják a kicsi orrát. Amin én nagyon elcsodálkoztam, mert az öcséim születésekor hat éves voltam, már iskolás, és biztosan emlékszek arra, hogy nálunk nem használtak ilyet. Az viszont nem maradt meg, hogy akkor mégis hogy oldották meg az orrfújást, és a saját szüleimtől sajnos már nem tudom megkérdezni, idősebb, szüleim korabeli ismerősöm pedig nincs.
2018. dec. 30. 21:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

50 évvel ezelőtt még valóban nem használtunk otthon orrszívót. Ha nagyon náthás volt a gyerek, esetleg be lehett zarándokolni vele olyan kórházi osztályra, ahol le tudták szívni az orrából a váladékot. Különben pedig orrcseppet használtunk, ami magától kicsorgott, azt törülgettük, és imádkoztunk, hogy ne kapjon a gyerek középfülgyulladást, arcüreggyulladást.

Az orrszívás egyébként nem fáj, hacsak nem sebes a baba orra. A kicsik inkább a lefogást, erős hangot utálják, meg átveszik a szülők fálelmét, akik már előre rettegnek, hogy jaj, most mi lesz, sírni foga gyerek...

Barátnőm a másfél év körüli kislányát megtanította, hogy saját magának szívja az orrát a porszívóval. Eleinte nem ragaszkodott hozzá, hogy rögtön tökéleten el kell végezni a műveletet, és addig el nem engedi a gyereket, amig egy csepp váladék is jön az orrából, hanem játékot csináltak belőle, szívták a maci orrát, anyáét, kicsit a babáét, és közben anyuka nagyokat nevetettt, mert "csikiz". A gyerek elhitte, hogy ez tényleg egy játék. Aztán megcsodálták, hogy mennyi trutyi jött a gyerek orrából, és vicces pofákat vágtak hozzá.

Ha nem látom saját a szememmel, nem hiszem el, hogy ilyet lehet. Az orrszívó dobozán mosolygó kisgyereket üres reklámfogásnak gondoltam.

2019. jan. 1. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!