Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi volt akkor, mikor még nem...

Mi volt akkor, mikor még nem volt orrszívó-porszívó?

Figyelt kérdés
A szomszédomban kisgyerekes család lakik, és jóban vagyunk, szóval megkérdeztem az anyukát, hogy mi van a "nagylánnyal" (három éves), mert hallom, hogy mostanában sokat sír. Ő mondta, hogy van ilyen eszköz, és ezzel tisztítják a kicsi orrát. Amin én nagyon elcsodálkoztam, mert az öcséim születésekor hat éves voltam, már iskolás, és biztosan emlékszek arra, hogy nálunk nem használtak ilyet. Az viszont nem maradt meg, hogy akkor mégis hogy oldották meg az orrfújást, és a saját szüleimtől sajnos már nem tudom megkérdezni, idősebb, szüleim korabeli ismerősöm pedig nincs.
2018. dec. 30. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

[link]

Ilyen már 30 éve is volt. Anyukám ilyet használt nálunk.

2018. dec. 30. 21:50
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Pontosan, az én anyukám is ilyet használt, de mivel már akkor rájött, hogy nem tudja kézzel kiszívni, apukám vágott rá egy porszívócsőnyi lyukat, és tádámm, nekünk 30 éve is volt orrszívós porszívónk. :)
2018. dec. 30. 21:55
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Előző ugyanígy volt nálunk is, csak nálunk anyu vágta a lyukat :)
2018. dec. 30. 22:01
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Mi? Sok arcüreggyulladás, fülfelszúrás. Én erre emlékszek. Meg arra, hogy anya naponta hordott a fül-orr-gégére, ahol infralámpáztak, mert otthon még az se volt (nem lehetett kapni csak évekkel később).
2018. dec. 30. 23:04
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is állandóan fülgyulladásom meg arcüreggyulladásom volt gyerekként. Apám mondta. Szóval nálam nem tudom hogy, de túl hatékony nem lehetett.
2018. dec. 31. 07:45
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

Külföldön ilyen nincsen, és ott sem több a beteg gyerek vagy a komplikáció.

Nekem 2 gyerekem van az elsönél jól tudtuk használni, da a másodikat ketten sem tudtuk lefogni már kb 6 hós korától. Akkor el is döntöttem, hogy nem fogom a gyerekemet eröszakolni. Ha simán nem megy az orrszívás akkor nem fogom szó szerint megeröszakolni. Hát semmi baja nem lett, minden este mikor meg volt fázva a fürdöadban lemaszíroztam neki amit csak tudtam, az ol funkciónált, de szívni nem tudtuk neki.

2018. dec. 31. 08:20
 7/11 anonim ***** válasza:
81%

"Külföldön ilyen nincsen,"

Az közelebb áll a valósághoz, hogy nincs mindenhol a világon, de azért nagyon sok külföldi országban VAN. Nem porszívóra csatlakoztatható, hanem többségében elektromos, amik ugyanolyan jók.

2018. dec. 31. 09:47
 8/11 Bogus20 ***** válasza:
Megkérdeztem nagyszülőket,nálunk a nagyapa a szájával szívta ki vész esetén a babák orrát.
2018. dec. 31. 15:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Fektesd hasra. Aztán ennyi. Nagyon gyakori volt, hogy a gyerekek fülét fel kellett szúrni. Illetve sok gyerek meghalt még csecsemőkorában egy sima nátha miatt is.
2018. dec. 31. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Nekem apám morgott, hogy milyen kínzás, pedig neki felszúrták a fülét kicsi korában. Mondtam neki, próbálja ki, jobb, ha tapasztalatból beszél.

Úgy vettem észre, a gyerekek többsége nem a önmagában a művelet miatt sír, hiszen az fájdalmat nem okoz. Az egyetlen dolog, ami furcsa/kellemetlen lehet, főleg pici babáknak, ahogy a levegő nagy sebességgel jár az orrukban.

Az én gyerekem például azért sírt, hogy megfogjuk ilyenkor, a kiszolgáltatottság nem tetszett neki. Amióta ő maga szívja a saját orrát, nincs vele gondja, bár ha fáradtabb, nyűgösebb, hajlamos elhülyéskedni a dolgot. Amellett azért tanítjuk orrot fújni is, a porszívót akkor vesszük elő, amikor annyi a váladék, hogy nem boldogul vele.

De olyan gyereket is láttam, aki a porszívó hangjától félt. Ilyen esetekre vannak elektromos orrszívók, amik tudtommal csendesebbek.

2019. jan. 1. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!