Mi volt akkor, mikor még nem volt orrszívó-porszívó?
Külföldön ilyen nincsen, és ott sem több a beteg gyerek vagy a komplikáció.
Nekem 2 gyerekem van az elsönél jól tudtuk használni, da a másodikat ketten sem tudtuk lefogni már kb 6 hós korától. Akkor el is döntöttem, hogy nem fogom a gyerekemet eröszakolni. Ha simán nem megy az orrszívás akkor nem fogom szó szerint megeröszakolni. Hát semmi baja nem lett, minden este mikor meg volt fázva a fürdöadban lemaszíroztam neki amit csak tudtam, az ol funkciónált, de szívni nem tudtuk neki.
"Külföldön ilyen nincsen,"
Az közelebb áll a valósághoz, hogy nincs mindenhol a világon, de azért nagyon sok külföldi országban VAN. Nem porszívóra csatlakoztatható, hanem többségében elektromos, amik ugyanolyan jók.
Nekem apám morgott, hogy milyen kínzás, pedig neki felszúrták a fülét kicsi korában. Mondtam neki, próbálja ki, jobb, ha tapasztalatból beszél.
Úgy vettem észre, a gyerekek többsége nem a önmagában a művelet miatt sír, hiszen az fájdalmat nem okoz. Az egyetlen dolog, ami furcsa/kellemetlen lehet, főleg pici babáknak, ahogy a levegő nagy sebességgel jár az orrukban.
Az én gyerekem például azért sírt, hogy megfogjuk ilyenkor, a kiszolgáltatottság nem tetszett neki. Amióta ő maga szívja a saját orrát, nincs vele gondja, bár ha fáradtabb, nyűgösebb, hajlamos elhülyéskedni a dolgot. Amellett azért tanítjuk orrot fújni is, a porszívót akkor vesszük elő, amikor annyi a váladék, hogy nem boldogul vele.
De olyan gyereket is láttam, aki a porszívó hangjától félt. Ilyen esetekre vannak elektromos orrszívók, amik tudtommal csendesebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!