Ti milyen korig gondoljátok úgy, hogy tömegközlekedési eszközön illendő lenne másoknak biztosítani, hogy a gyermek leülhessen? Illetve akár szülők akár nem szülők - ti milyen korosztályú gyermeknél nem érzitek szükségesnek a hely átadását?
A kérdésem olyan esetekre nem vonatkozik, amikor valaki beteg vagy mankóval áll, stb., mert akkor kortól függetlenül illik átadni az ülőhelyet; inkább egészséges gyermekekre gondolok.
Inkább magára arra gondolok, hogy gyermekeknek illik átadni az ülőhelyet - de mi az a korosztály, amire már nem pattannak fel az emberek a helyükről, hogy átadják a gyermeknek vagy nem várják el a szülők, hogy valaki átadja a helyét a gyermekének?
Mivel nincs hivatalosan ez megszabva, inkább a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy abból összetehessem a választ a kérdésemre.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Én nagyjából minden gyereknek át szoktam adni a helyemet, nagyjából 12-13 éves korig.
Viszont lehet én vegyok a bunkó, de idősebbeknek kevésbé vagy inkább egyáltalán nem adom át a helyemet csak nállam kissebbeknek.
19 éves srác vagyok.
26-os senki nem várja el, hogy ilyen esítben átadják a helyet! Ez már a kérdésben is benne volt! Viszont nem értem ezt a bántó stílust. "Méltóztatik" fölszállni, ezt mégis miért kell. Én soha nem vártam el senkitől, hogy előreengedjenek, átadják a helyet. esküszöm az zavart egyedül mikor terhesen vagy már gyerekkel sorbaálltam vagy utaztam és ilyen megjegyzéseket kaptam minden ok nélkül. Há' nehogymá én engedjem előre, mikor úgyis ráér; mikor csinálták jobb vót neki, hát akór sz@pjon most....
Gyerekkel keveset buszozok, de ha állnunk kellene pont a sokat emlegetett mai fiatalok adják át a helyet.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Annak különösképp örülök, hogy sok szülő leírta a tapasztalatát, mert így olyanokat is megtudtam a gyermekkel való tömegközlekedésről, amibe bele se gondoltam.
Megvallom, hosszabb távot utazok le, amit eléggé kényelmetlen lenne végig állni; ráadásul reggelente mindig előfordul minimum 3 kisiskoláskorú gyermek a szülővel, szóval eddig nem tudtam eldönteni, hogy egy egészségesnek látszó gyermeknél mikor/milyen korosztálynál nem illetlenség nem felajánlani az ülőhelyem.
Ettől függetlenül terheseknek, időseknek, mozgásban korlátozottaknak, látássérülteknek, stb átadom, ha észreveszem vagy ha nem figyeltem oda, de megkérnek rá; illetve tényleg van, amikor nem látszik valakin, hogy szüksége van ülőhelyre, de ha megkér, átadom. Pl nekem is tavaly nem volt a homlokomra írva, hogy hasi műtétem volt, így külön kértük az ülőhelyet az első napokban, ha meg valaki csúnyán nézett rám, hogy nem adom át a helyem, elmondtam mi a szitu.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, most sikerült kialakítani a fejemben, hogy melyik korosztálynak nem gond ha már nem adom át a helyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!