Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti milyen korig gondoljátok...

Ti milyen korig gondoljátok úgy, hogy tömegközlekedési eszközön illendő lenne másoknak biztosítani, hogy a gyermek leülhessen? Illetve akár szülők akár nem szülők - ti milyen korosztályú gyermeknél nem érzitek szükségesnek a hely átadását?

Figyelt kérdés

A kérdésem olyan esetekre nem vonatkozik, amikor valaki beteg vagy mankóval áll, stb., mert akkor kortól függetlenül illik átadni az ülőhelyet; inkább egészséges gyermekekre gondolok.

Inkább magára arra gondolok, hogy gyermekeknek illik átadni az ülőhelyet - de mi az a korosztály, amire már nem pattannak fel az emberek a helyükről, hogy átadják a gyermeknek vagy nem várják el a szülők, hogy valaki átadja a helyét a gyermekének?

Mivel nincs hivatalosan ez megszabva, inkább a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy abból összetehessem a választ a kérdésemre.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2018. dec. 7. 08:29
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
65%
4-5 év max. Akkor már tudnak rendesen állni.
2018. dec. 7. 10:29
 12/29 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem 5-6 éves korig mindenképp. Persze tid kapaszkodni egy 4 éves is de egy hirtelen fékezésnél nem tudja tartani magát.

Álltam én is szülés előtt pár nappal a buszon és az 5 évesemmel utaztam senki nem adta át a helyet egyikünknek sem.

2018. dec. 7. 10:45
 13/29 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez nem korhoz van kötve. Ha sokan vannak a buszon egy 6-7 évest pl. simán megtaposnak sajnos. Én alapból atadom,aki gyerekkel van. Ha nagyon kort kéne mondanom olyan 8 alatt tuti. Nehéz egy gyerekkel közlekedni. Az ülésben sincs annyira védve én pont ültem egy fékezésnél amikor belerepültem az előttem levő ülésbe szóval az ülés inkabb arra jó a gyereknek,hogy ne sodorják el,ne tapossák össze. Az ülés közben sem árt kapaszkodni én tanultam az esetből. Amúgy nekem állva biztosabb,ha gyerekkel akkor meg ülve,de én elé állok így biztosabb.
2018. dec. 7. 11:31
 14/29 anonim ***** válasza:
76%
Nem eletkorhoz kotnem hanem magassaghoz, testsulyhoz, ahhoz h mennyien vannak a buszon, ill. hogy lathatolag tapasztalt tomegkozlekedo-e. Szerintem minden ember meg tudja itelni, hogy at kell e adnia a helyet egy adott helyzetben.
2018. dec. 7. 11:37
 15/29 anonim ***** válasza:
50%

Kb. 6-7 éves korig adnám át. De fordítva nem várnék ennyit: ha a gyerek stabilan meg tud állni a lábán, akkor már nem várom el. Szóval 3-4 éves kor után már nem.

Egyébként nagyon rendesek velem, ha kisfiammal buszozom: most ötéves, és még sosem kellett állva utaznia. Igaz, óvodába nem kell busszal mennie, tehát a reggeli csúcsidőben soha, de a délutániban is ritkán utazunk.

2018. dec. 7. 11:42
 16/29 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem 10-13 éves kor, azért egy kisgyerek hamarabb fárad az állásban is, mint egy nagyobb. Persze ha lerí egy 20 éves fiatalról, hogy majd össze esik, vagy szarul van szegény, akkor annak is illendő a helyátadás.

De szerintem ez nagyon helyzet függő: busz vagy villamos vagy egyéb? Budapest vagy vidék? Hová megy a járat, helyi vagy távolsági? Az sem mindegy. Másik fontos ,hogy mennyire telített a járat?

Mert más egy Sopronbóo Szegeden utazó buszon átadni a helyet, vagy egy helyi járatok ahol azért 10-20 perc állva talán beírható egy gyereknek is.

Szóval nagyon helyzet függő az egész kérdés, de nagyon jó felvetés!

2018. dec. 7. 12:50
 17/29 anonim ***** válasza:
56%

Előző vagyok, a telefon kijavított.

* Sopronból

*Szegedre

*Kibírható

2018. dec. 7. 12:51
 18/29 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintem minden ember meg tudja itelni, hogy at kell e adnia a helyet egy adott helyzetben."

Aha, persze.

Ha ez igaz lenne, nem kellett volna állnom ma sem 7 hónapos terhesen nagy pocakkal, nagy táskával az alig 3 éves lányom (aki 12 kg) kezét szorongatva hazafelé a tömött villamoson. Mellettünk egy 10 éves forma gyerek ült a 100 kilós anyjával és még nekik állt feljebb, amikor nem ugrottam arrébb amikor leszállni készülődtek (a végállomás előtt egy megállóval).

2018. dec. 7. 16:14
 19/29 anonim ***** válasza:
65%

Az, hogy meg tudja-e itelni, nem feltetlenul azt jelenti h at is adja a helyet. Nem is kotelezheto ra senki. Mint ahogy a terhes/kisgyerekes anyaknak sem kotelezo tomegkozlekedni.

Rajtam 6 honapos terhesen sem latszott a terhesseg, illetve volt egy mutetsorozat a labamon (nadrag takarta, nem latszott), ami utan is mindig tomegkozlekedtem. Masok csak azt lattak, hogy itt egy bunko fiatal egeszseges no, aki nem adja at a helyet se idosebbnek se oregnek. Szoval azokat is meg kell erteni, akik nem adjak at, ki tudja mi lehet mogotte. Szerintem ezen károgni tipikus oregasszonyos viselkedes, nekem sztem a budos eletben nem adtak at a helyet kiskoromban, megsem lett semmi bajom, es azt hiszem nottunk fel igy egy paran. Az extra udvariassagot el kell fogadni, de lebunkozni valakit azert, mert epp nem mond le valaki javara a jogairol...az nem szep dolog.

2018. dec. 7. 19:19
 20/29 anonim ***** válasza:
53%
Én olyan 6 éves koruktól tanítom a gyerekeimnek, hogy tessék átadni a helyüket az időseknek és a terhes nőknek. Ők tudnak állni, nincsenek cukorból.
2018. dec. 7. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!