23hónap körüli fiatoknak lejön már a kukriol a bör?
Enyémnek még nem, aggodom mostmár pedig szépen minedn
este amig engedi a bör huzzgáljuk.
Nem szabad lerántani! Ne ngedd meg az orvosnak! Az én fiamnak feljött babakorában, nem tudom mennyi idős volt. De minden fürdésnél húzogattam neki finoman hátra, néha kicsit erőltetve, de nem fájt neki. S egyszer csak teljesen lejött a bőr. Akkor naponta többször is huzkodtam neki, és egy pici popsikrémet is tettem oda. Azóta semmi baj nincs vele, 8 éves!
2010. jún. 27. 07:18
Ne engedd, majd lejön magától!
Enyém is 2 éves, kenegetem letapadásoldó krémmel, alakul, de nem jön hátra.
2010. jún. 27. 09:24
3/26 A kérdező kommentje:
Igen én is igy gondoltam hogy nemfogom engedni!
Leirnád nekem légyszi utolso válaszolo a krém nevét?!
Nekünk a Pimafucor nevű krém oldotta meg a dolgot néhány hónap alatt,de olyat is hallottam,akinek elég volt a körömvirág kenőcs is.
2010. jún. 27. 19:52
Én 1 évesen kezdtem el neki húzogatni fürdés után. Nem erőltettem, csak éppen annyit amennyit engedett. 4-5 hónap alatt teljesen hátra tudtam neki húzni a bőrt.
2010. jún. 27. 23:13
Szia!
Mikor kezdted egy húzogatni neki? Én fél évesen kezdtem el húzogatni a kisfiamnak a fürdővízben, ezt javasolta a gyerekorvos. A jövőhónapban lesz egy éves és szépen lejön neki nincs letapadva. Már a születések direkt rákérdeztem, hogy mikor kell majd elkezdeni mert nálunk a családban több mindenkinek is fitymaszűkülete volt. A csecsemős nővérek is azt mondták fél évesen mindenkinek érdemes elkezdeni a húzogatást és arra tanítani a gyereket, hogy később 2-3 éves korában már ezt magának csinálja minden fürdéskor. A keresztfiamnak is voltak problémák a fütyijével nem volt neki letapadva de gennyes volt, későn 1 évesen kezdte el neki húzogatni a sógornőm neki tetrán krémet írtak fel rá és hamar rendbe jött.
Minden esetre én nem engedném, hogy lerántsa neki az orvos, próbáld kenegetni lehet kapni rá többféle krémet is és naponta többször is húzogasd neki és minden fürdetéskor mosd ki alóla a váladékot.
2010. jún. 29. 08:19
Nekünk is ilyen problémánk van,de semmit nem adott, vagy mondott rá a doki. Csak annyit, hogy ha majd szobaiszta lesz visszatérünk rá. Az én kisfiam 26 hós és egyáltalán nem tudom neki "húzogatni" a bőrt, mert annyira szűk, vagy le van tapadva ... nem tudom. Mikor a doki próbálta meg sem mozdult és picit vérzett is neki. Már többször rákérdeztem, de a doki mindig uyganazt mondja, majd... ne aggódjak. A páromnak is volt gyerekkorában fitymaszűkülete és neki is orvos oldotta meg a problémát, én ezt szerettem volna elkerülni. /Viszont az itt írt krémeket megnéztem és nem tudom, hogy ezeket orvos ajánlotta? (Bocs, hogy belekérdezek!) A Pimafucort gombás eredetű fertőzésekre való és vényköteles, orvosi felügyelet mellett alkalmazható.. A körömvirág kenőcsöt meg 3 éves kortól ajánlott használni./ Most akkor szabad ezeket használni?
2010. jún. 29. 08:43
Utolsó vagyok! Nekem annyit mondtak anno, hogy 1 éves korától próbálgassam... hát azóta semmit sem változott a helyzet. Úgy látom, hogy fáj is neki, ha próbálom, húzogatni.
2010. jún. 29. 08:46
2 éves kontrollon a ksfiamnak se huzták hátra,de mondták hogy ovatosan huzogassuk neki,főleg fürdékor,már nagyobb részt leh lehet huzni.mostanába ő szokta,mert mindig mondom neki keresse meg a lukat hol jön ki a pisi.most 2,5 éves szobatiszta,így ha pisil mozgatja is.Sok sikert,de erőltetni tényleg nem szabad,mert ez nehogy lelkiekben nagyobb korába kihasson rá.
2010. jún. 29. 09:35
Szia.A kisfiam 22hónapos,mi már 3hós korától hátrahúzzuk neki,minden fürdéskor(védőnői tanácsra:neki 4fia van),elöször ő nézte meg és húzta hátra,mondta,hogy szépen feljön neki.Persze nem durván,de szépen hátrahúzom és mosom meg neki minden este.Szinte már teljesen feljön a bőr:).
Üdv
2010. jún. 29. 10:21
Kapcsolódó kérdések: