Mi a teendő, ha nagyon válogatós a gyerek?
Jaj, az enyém is ezt csinálja, pedig még csak 2 éves. A mamánál bármit megeszik, itthon csak pár falatot.
De én azt vettem észre, hogy inkább az a baj, hogy nem ér rá leülni enni. Hát, tudom, hogy talán nem a legjobb módszer, de én hagyom nassolni (kizárólag gyümölcsöt), akkor legalább valami táplálékhoz jut. Még az a szerencse, hogy azért a gyümit szereti, meg az uborka megy nálunk nagyon. Sokszor játék közben kell megetetni, mert annyira el van foglalva, hogy enni nincs is ideje. És ő is kibírná, hogy egész nap nem eszik semmit. De én annyira nem aggódom, mert a védőnő még azt is mondta, hogy majdnem túlsúlyos. Úgyhogy ha néhány étkezés kimarad, oda se neki.
Pedig igaz ez a közhely! Nálunk is hasonló helyzet volt, de kipróbáltuk a gyerekorvos tanácsát. Semmi nassi nem volt otthon, a gyerek elé kis tálkákba narancs, alma volt rakva.. ezen kívül csakis a főétkezések, velünk együtt.
VOlt,hogy egy nap mind a 3 főétkezést kihagyta, de nem adtuk fel.. Olyan is volt, hogy 2 napig csak almát evett és vizet ivott. A 3. napra olyan éhes lett, hogy szépen evett reggelit. Ebédet nem... de nassit továbbra sem!! Semmit!!!
Kb. két-három hét múlva kezdett a helyzet "normalizálódni"... igaz, akkor se lett "mintaevő", de ha evett, legalább tápláló, minőségi kajákat vett magához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!