Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Álomvilágban él? Meddig normális?

Álomvilágban él? Meddig normális?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a gyerekek képzelőereje felnőtt fejjel már felfoghatatlan. De meddig normális ez?

Már néha olyan érzésem van, hogy nincs egy tiszta perce sem.

Magában beszél, ő most Xy, most kutya stb. Már hiányzik, hogy önmaga legyen.

2018. dec. 1. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
61%

Ha gyanút fogtál vidd el megmutatni pszichológusnak, de szerintem normális.

A 4 éves fiaim kb fél éve Bélának és Pistának hívják egymást (láttak pár Pamkutya videót és beakadt nekik), frankón idegeneknek így mutatkoznak be. Néha kiskutyák, néha macskák, néha szuperhősök. Egész nap szerepjátékoznak.

2018. dec. 1. 22:19
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

Még nem találta meg valószínű a tökéletes önképét.

Én mire eájöttem arra, hogy ki vagyok valójában az nagyjából 17-18 éves koromban volt.

Most 19 vagyok lassan 20.

És szerintem egyáltalán nem kell az ilyeneket furcsálni.

Megvan a saját kis gondolata és kész.

2018. dec. 1. 22:24
 13/14 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem sincs ezzel gond. Az én kislányom is sokáig ilyen volt. A babával sem játszott, inkább fadarabokkal babázott. Elmondása szerint azért mert a babák mindig ugyan olyanok, a fadarabokat meg olyannak képzeli amilyennek akarja.

Hidd el jobb ez mintha kis zombi lenne. Vigyázzanak pár éve egy kisfiúra aki gyakorlatilag többet látta a tv-t mint a szüleit. Semmi képzelőereje nem volt

2018. dec. 2. 18:09
 14/14 Yoda m. ***** válasza:
51%

A nagyobbik baj az, hogy a "fölnőttek" képzelőereje meg odalett, mire felnőttek.

S pont ezért van az is, hogy el sem tudják képzelni azt magukról, hogy többre is képesek lehetnének, mint mondjuk csak takarító, segédmunkás, vagy betanított pozícióban élni le életüket. Miközben egyfolytában az épp fennálló rendszert, uralkodó kormányt, pártot stb. szidják (persze bem mindenki). Mert miért is ne... Mintha attól neki jobb sora lehetne. A másik fele meg önértékelésében akadt el, mint a kiakadt hanglemez... Úgy gondolják - ez a "mostoha" sors jutott nekik... azon pedig nem lehet változtatni. (De sebaj... majd nyilván a mennyek országába jutnak, s megboldogulnak...)

Mindig, mindenen lehet változtatni! De kell hozzá némi fantázia. Hogy el tudd képzelni azt, amit eddig el sem mertél. Fontos: Önmagadon kezdd! Ne a Másikon! Sokan pont ebbe a hibába esnek: a Másikon akarnak változtatni, a másik viselkedésén, a másik hozzáállásán. Persze állandóan kudarcot vallanak... s mérgelődnek is gyakran... pedig:

„Két dolog van, amin az embernek nem érdemes mérgelődnie. Az egyik, amin tud változtatni, a másik, amin nem.” /Platón/

Ezt először is el kell tudni képzelni... hogy is van ez?

Na... ezért fontos a fantázia készség megőrzése "fölnőtt" korra is. Pont ezért.

Az ERŐ legyen Veletek!

2018. dec. 5. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!