Te büntetnéd a gyerekedet a karácsonyi ajándékkal?
7.5 éves a nagyfiam, elèg küzdelmes volt eddig is a nevelése, de most hogy elkezdte az iskolát, sok a probléma. Okos gyerek, minden csillagosra megy neki, osztálytársai körében nagyon népszerű, humoros, vagàny kissrác. Nagyon vagány...túl vagány. A tanítónènik igazán tàmogatók és segítőkészek, de ami sok az sok...gyűlnek a fekete pontok és a beírások, és mintha egyik sem lenne rà hatással.
Fekete pontért itthon büntetés: aznap nincs tvzés este.
De úgy látszik ez sem elég, újra és újra jön vm új az iskolából.
Tanítónénik szerint fontos hogy lássa, következménye van a viselkedéseinek.
Férjem szerint ez a következmény legyen az hogy nem kapja meg karàcsonyra amit kinézett (lego), hadd lássa hogy a jèzuska sem vette figyelembe a nekiírt levelet.
Én ezt nem tartom jó ötletnek, nem szeretnèm összekapcsolni a karacsonyt a viselkedésével. Főleg úgy hogy van 2 kistesója, akik meg majd megkapjàk amit kinéztek.
Így tehát most férjem szerint megint én vagyok vajszìvű, pedig pont most beszèltünk a következmènyek fontossàgáról.
Kívàncsi lennék a vèlemènyekre ezzel kapcsolatban.
13...amiről te írsz az lelki terror, rosszabb mint egy pofon..
Én nem büntetném karácsonykor.
Szerintem, ha a gyerek az iskolában "rosszalkodik", kapjon büntetést az iskolában (itt fekete pont). Ha otthon rosszalkodik, kapjon büntetést otthon. Pl. nem játszhat a kedvenc játékával.
De felesleges olyanert büntetni otthon, amiért már megkapta a büntetését az iskolában.
De tudatosítani kell benne, hogy az a fekete pont valóban büntetés. És a jó viselkedésért is kapjon dicséretet, jó szót, kedvenc nasit, stb.
Milyen lelki terror?:D Ja bocs engem neveltek.
Karacsonykor szerintem se buntesd, de amugy sem ajandekokkal vagy azok megvonasaval kellene nevelni. Latszik mennyire hasznalt eddig.
Színes a paletta hogy miért kap feketét. Alapból ez a szín azt jelenti hogy 3-nál többször kellett aznap fegyelmezni. Körfolyosón való rohangászás, szünetben verekedős-bírkózós-földönfetrengős-üvöltözòs jàtèk, mosdóajtó lábbal való kirúgása nyitás helyett.
Ma már zavarta a délutàni órai munkát is, mert ő gyorsan kész van mindig a feladatokkal. Szórakoztatja a társait, és "sajnos" imádják a stand-up-jait, lànyok-fiúk egyaránt nagyon kedvelik.
Bár ma már fellökte az egyik kislányt (fiam elmondása alapján a kislàny gáncsolta el először - dehàt mindegy is ugyebár), úgyhogy ez már több kettőnèl.
13
A lelki nyomorítás nem nevelés és semmi köze a tekintélyhez.
A szüleidnek egyszerűbb volt neveléshez folyamodni, ezért inkább nyomorgattak érzelmileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!