Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudok mit játszani 20 hós...

Nem tudok mit játszani 20 hós fiammal, mi a hiba?

Figyelt kérdés
Már el vagyok keseredve kicsit emiatt...olyan kis ténfergős lett. Jön megy a kispárnájával dèlelőtt a szobákon át, hívom játszani, de nem aktiv. Én tologatom a kocsit, csúsztatom ki a parkolóházból, csücsültetem a figurákat, Én gyurmázok, rajzolok, legozok, épitek, ő meg hozzá sem nyúl, csak nèzi, aztán megunja , nyöszörög, kínlódik. Szinte semmihez nem nyúl, olyan fura:( a gyurmától is undorodik, de kéri azért, hogy én csináljam. Vettem tegnap lufit játszani, fél tőle, int a fejével, hogy nem. Motorra fel nem ülne, sem a bébitaxira, max egy percre , aztán leszáll. Triciklire ráültettem a boltban, orditott:( homokozunk a kertben, ott is én lapátolok, formázok, ő csak ott àll.könyveket nézegetjük, de idegesiti, ha olvasok belőle, csak a képekről beszélhetek. Mit csináljak másképp?mit rontok el? Adjatok tanácsot Anyuk!!
2010. jún. 26. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg nem játékkal játszani vele. Pl gurítsatok pille palackot labda helyett. Nem tudom mi lehet a gond, esetleg az idő hathat rá így, ha eddig nem volt ilyen, mert mostanában eléggé lehangoló az időjárás. Vagy mindig ilyen volt, hogy nem köti le, nem érdekli semmi? Eddgi miket játszottatok?
2010. jún. 26. 14:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

20 hónaposan a fiamat semmilyen játék nem kötötte le. A guta ütöt meg, mert halomban álltak a játékai, nem játszott velük sem egyedül, sem velem.

Nálunk ebben az időszakban csak az volt érdekes, csak az volt játék, amit én csinálok és nem játék :) Tehát egész nap a gyerek, főzött, mosott, takarított.

Írok egy-két példát, próbáld ki esetleg: Egyik nap a fürdetősjátékokat takarítottuk együtt. Én sikáltam a kádat, addig ő kapott egy tiszta mosogatószivacsot és elmost a csap alatt a saját fürdetősjátékait, a flakonokat, a fogmosópoharat stb. Persze így takarítani kell utána és az én munkám ideje is 3xorosára nő, de nagyon élvezte.

Sütünk együtt: kapcsolgatja a mérleget, ő szórja bele a tálba a lisztet, cukrot, felveszi a kesztyűt és tartja nekem az (egyébként még hideg) tepsit vagy sütiformát. Ilyenkor is legalább 20 perc, míg összetakarítok utána, de szánára ennél nagyobb buli nincs a világon.

Imád velem teregetni, adogatja a ruhákat, a csipeszeket.

Ha törölgetek jön velem, neki is van egy pici rongya, azzal letörölget mindet, az alsó polcokat, a játékait, a lábát, mindent, ami az útjába kerül :)

Szóval esetleg próbálj ki ilyen játékokat. Sok türelem kell hozzá, mert ugye valójában nem segít, hanem hátráltat :)

Most 24 hónapos és már játszik a játékaival. Még mindig veszettül utánozza a házimunkát, de a játékidő felét már vonatozza, autózza, persze ott kell lenni vele, alagutat, garázst építeni az autóknak stb.

Nekünk is egyik napról a másikra változott ez, nincs miért aggódnod!

Ja, és mi sem motorozunk, taxizunk, kb 2 naponta 1 percet tölt ilyeneken. Enyém sem tűri, hogy mesét olvassak, csak a képekről beszélhetek, illetve most már inkább ő beszél. Homokozó rapszódikus, csak akkor érdekli, ha odaülök vele és hülye történeteket szövök a homok-téma köré (ez most egy süti, díszítsük ki falevelekkel, aztán mintha megennénk stb). Gyurmát meg sem próbálom, mert ha van valami maszatka a kezén már reklamál, gondololtam a gyurmától agyvérzést kapna :)

2010. jún. 26. 17:36
 3/13 A kérdező kommentje:
Uram Isten, kedves utolsó, Te az èn fiamat ismered? Ennyire csak én ismerem, komolyan:) teljesen ugyanezmindent törölget viledával. Ha én törölgetek, mutatja, hol maradt ki. Kiséri a porszivózást és kisebb dührohamot kap, ha abbahagyom. Ha locsolom a virágokat, sir, ha végeztünk. Ha a mama akar seperni, kiveszi a seprűt a kezéből és odahozza nekem, majd anya seper:) a főzés nem érdekli, akkor nyüszög a lábam mellett többnyire. Ha a keze homokos, földes, már jön is, hogy töröljem le. Gondolom ezért undi neki a gyurma. Amugy ez azért fura, mert kézzel eszik. Fúúú! Mindezt összevetve a válaszod nyugtató! remélem pár hónap és leül velem autókat tologatni:) a játékok felét eltettem egy dobozba, mert semmi értelmük:(
2010. jún. 26. 23:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj bele, régen nem voltak ilyen hiper-szuper játékok, a gyerekek mégis tudtak játszani! Ezt nem bántásból írtam csak elgondolkodtam én is ezen korábban. Lányom is azt élvezi legjobban ha azt csinálhatja amit én, kiveszi a porszívót a kezemből, hogy majd ő csinálja, sikálja a kádat kívülről, felmos, lemos, átmos..stb. A mai játékok csak modern műdolgok, de a gyerekek genetikailag nem erre vannak kódolva. Semmi baj a fiaddal, csak úgy viselkedik ahogy szerintem egy normális gyereknek viselkednie kell.

A konyhában olyasmiket élvezhet ami nem koszos, például felszeleteled amegmosott répát és beledobja ő a fazékba, stb...

2010. jún. 28. 18:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én 21hós fiam, pont ugyanolyan mint a tiéd kérdező!

Nálunk is szinte csak én játszom ő meg nézi. Annyi kivételével hogy ő szeret motorozni. Na nem viszi túlzásba. Egy héten egyszer megyünk egy kört a háztömb körül. Ha elmegyünk egy nap, másnap már nem hajlandó.

2010. jún. 28. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező!Nekem majdnem ennyi iodős a fiam(17 hós),ősem játszik játékokkal,sőt nem is akar se gyurmázni,se homokozni ,szóval úgy mintba tied,de viszont nagyonbáérdeklik az olyaqn dolgok,ami nem feltétlen játék,gondolok itt fazékra,vagy lapátra,kanál,akkor üditős müanyagpalackra.Ő ha kedve van előveszi a legnagyobb fazekemat beleül,brümmög,vagy éppen a kupakcsavargatás a mániája,tartani kell neki a palackot,hogy ő tekergethesse a kupakot .Szóval bármit kipróbálhatzsz nála,ami nem játék,de persze nem is veszélyes rá!
2010. jún. 28. 20:30
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Olyan nehéz elfoglalni naphosszat, tartalmas napot biztositani! Ha nem vagyunk itthon, semmi baja, de a házban tiszta fura lesz, pedig jó nagy terei vannak.
2010. jún. 28. 22:38
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia így látatlanban megmondom neked, hogy szerintem az a baj, hogy tisztaságmániás vagy. Ami nem baj csak a gyerekre is kivetíted. Próbálj magadon változtatni és a gyerek is fog.Ezért nem szeret gyúrmázni, homokozni ő koszosnak tartja amit te neveltél bele.Amúgy ne aggódj semmi különöset nem produkál a gyereked, hasonló korú gyerekeket jobban érdekli a nagyvilág mint a játék.Az enyém se szerti ha olvasok inkább saját szavaimmal meséljem a mesét.Van egy könyv Anya taníts engem abba jó játékok vannak esetleg beleolvashatsz.
2010. jún. 29. 12:40
 9/13 anonim ***** válasza:
:O
2010. jún. 29. 12:59
 10/13 anonim válasza:
Ezen az oldalon is van néhány játékötlet: www.grafodor.blog.hu
2010. jún. 29. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!