Nem tudok mit játszani 20 hós fiammal, mi a hiba?
20 hónaposan a fiamat semmilyen játék nem kötötte le. A guta ütöt meg, mert halomban álltak a játékai, nem játszott velük sem egyedül, sem velem.
Nálunk ebben az időszakban csak az volt érdekes, csak az volt játék, amit én csinálok és nem játék :) Tehát egész nap a gyerek, főzött, mosott, takarított.
Írok egy-két példát, próbáld ki esetleg: Egyik nap a fürdetősjátékokat takarítottuk együtt. Én sikáltam a kádat, addig ő kapott egy tiszta mosogatószivacsot és elmost a csap alatt a saját fürdetősjátékait, a flakonokat, a fogmosópoharat stb. Persze így takarítani kell utána és az én munkám ideje is 3xorosára nő, de nagyon élvezte.
Sütünk együtt: kapcsolgatja a mérleget, ő szórja bele a tálba a lisztet, cukrot, felveszi a kesztyűt és tartja nekem az (egyébként még hideg) tepsit vagy sütiformát. Ilyenkor is legalább 20 perc, míg összetakarítok utána, de szánára ennél nagyobb buli nincs a világon.
Imád velem teregetni, adogatja a ruhákat, a csipeszeket.
Ha törölgetek jön velem, neki is van egy pici rongya, azzal letörölget mindet, az alsó polcokat, a játékait, a lábát, mindent, ami az útjába kerül :)
Szóval esetleg próbálj ki ilyen játékokat. Sok türelem kell hozzá, mert ugye valójában nem segít, hanem hátráltat :)
Most 24 hónapos és már játszik a játékaival. Még mindig veszettül utánozza a házimunkát, de a játékidő felét már vonatozza, autózza, persze ott kell lenni vele, alagutat, garázst építeni az autóknak stb.
Nekünk is egyik napról a másikra változott ez, nincs miért aggódnod!
Ja, és mi sem motorozunk, taxizunk, kb 2 naponta 1 percet tölt ilyeneken. Enyém sem tűri, hogy mesét olvassak, csak a képekről beszélhetek, illetve most már inkább ő beszél. Homokozó rapszódikus, csak akkor érdekli, ha odaülök vele és hülye történeteket szövök a homok-téma köré (ez most egy süti, díszítsük ki falevelekkel, aztán mintha megennénk stb). Gyurmát meg sem próbálom, mert ha van valami maszatka a kezén már reklamál, gondololtam a gyurmától agyvérzést kapna :)
Gondolj bele, régen nem voltak ilyen hiper-szuper játékok, a gyerekek mégis tudtak játszani! Ezt nem bántásból írtam csak elgondolkodtam én is ezen korábban. Lányom is azt élvezi legjobban ha azt csinálhatja amit én, kiveszi a porszívót a kezemből, hogy majd ő csinálja, sikálja a kádat kívülről, felmos, lemos, átmos..stb. A mai játékok csak modern műdolgok, de a gyerekek genetikailag nem erre vannak kódolva. Semmi baj a fiaddal, csak úgy viselkedik ahogy szerintem egy normális gyereknek viselkednie kell.
A konyhában olyasmiket élvezhet ami nem koszos, például felszeleteled amegmosott répát és beledobja ő a fazékba, stb...
Az én 21hós fiam, pont ugyanolyan mint a tiéd kérdező!
Nálunk is szinte csak én játszom ő meg nézi. Annyi kivételével hogy ő szeret motorozni. Na nem viszi túlzásba. Egy héten egyszer megyünk egy kört a háztömb körül. Ha elmegyünk egy nap, másnap már nem hajlandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!