2,5 éves kisgyereknek hol méritek a lázát?
Figyelt kérdés
Hónalj, vagy popsi? Azért kérdem, mert megmértem a hónaljánál, rendesen odaszorítottam neki 36,4 volt a hője popsiban pedig 38. Tudom onnan lejön fél fok, tehát 37,5-re jön. Melyiknek lehet hinni? Lehet, hogy bemelegedett a popsija a pelusba? Nem érzem lázasnak...2018. nov. 16. 14:05
22/22 Coffelia válasza:
Ez nem megalázó vagy nem megalázó, ez így biztonságosabb a pontos hő megállapítására. Ebben a korban még nem megbízható a gyerekek hőleadása sem, mert a hőközpontjuk fejletlen. Tehát lehet, hogy belül már meggyullad a gyerek, dolgozik a szervezete a vírussal, de a bőrön keresztüli hőleadása csúszik. Ilyenkor a popsiban gyorsan és pontosan derül ki. Egy olyan gyereknél, aki már 38 foktól is szenved és sír, fontos lehet, hogy időben csillapítsuk. Amelyik 39-cel még plüssözik, az meg hadd süsse csak ki, de tudni még nála is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!