Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisgyereknek hol...

2,5 éves kisgyereknek hol méritek a lázát?

Figyelt kérdés
Hónalj, vagy popsi? Azért kérdem, mert megmértem a hónaljánál, rendesen odaszorítottam neki 36,4 volt a hője popsiban pedig 38. Tudom onnan lejön fél fok, tehát 37,5-re jön. Melyiknek lehet hinni? Lehet, hogy bemelegedett a popsija a pelusba? Nem érzem lázasnak...
2018. nov. 16. 14:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Én popsiban mérem.

A lányomnak akkora trauma,hogy sokszor akkor is odateszi,mikor nem is beteg. Ennyit erről. :)

Van homlok/fülhőmérőnk,de egy semmirevaló sz.r . Pedig drága volt.

2018. nov. 16. 22:37
 12/22 anonim ***** válasza:

Mielőtt valaki félreértené: a lányom ruhán keresztül imitálja csak a lázmérést magának.

Digitálissal mérem,icipici a vége,megbízható,és gyors. Lányom röhög közben kb,már ha nem nagyon lázas. Sajnos múltkor pl 40.6 volt...

2018. nov. 16. 22:40
 13/22 anonim ***** válasza:
Hát az enyém meg lázasan is üvöltött, mikor megpróbáltam. Azért voltam vele úgy h minek kínozzam, ha van már infrás is.
2018. nov. 17. 07:20
 14/22 A kérdező kommentje:
Az én lányom sem éli meg bántalmazásnak, mindig engedte, ha kellett. De tény, hogy gyorsabb és kényelmesebb, hónaljban mérni. Végül lázas lett, szóval a popsiba mért hő volt az igaz.😟
2018. nov. 17. 13:39
 15/22 anonim ***** válasza:

Már pár hónaposan is kizárólag hónaljban mértem.

5 percig simán elvan nyugodtan főleg, ha lázas.

2018. nov. 17. 14:32
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
11-es legalább könnyebb lesz neki az anál :)
2018. nov. 17. 18:20
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Igen, mégha nem is kellemetlen nekik a popsiban mérés, de akkor se dugdossunk már semmit a fenekükbe.Nekem ez olyan megalázó helyzet, ráadásul meg lehet mérni máshogy is, akkor miért ne?

Azt meg végképp nem értem, bölcsődében hogy lehet megengedni?Én biztos nem hagynám, hogy mások bármit dugdossanak a gyerekembe, ha még én se dugok.

Igen, nekem az orrporszívózás is kimondottan kegyetlen dolog.Én a 3 gyerekemnél sose csináltam.Volt hagyományos orrszívónk, gumiballon összenyom, de még ezt se szerették.Korán megtanultak orrot fújni.Mint ahogy pici koruktól megszokták a hónaljban lázmérőzést.Ölbe venni, karját finoman odatartani.

2018. nov. 29. 13:25
 18/22 A kérdező kommentje:
Azért kéri a lányom az orrsziporszit, mert az kegyetlen dolog?😂 Képzeld, van hogy a lányom magának csinálja. Párom is kipróbálta már. Elárulom neked, hogy nem különbözik a kézítől, tudod van rajta szűkítő és nem viccből... Vagy a porszívó zajára gondolsz, hogy kegyetlen? Sötétek kíméljenek, Ááá!!!
2018. nov. 29. 15:04
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Most nem azért mondom, lehet jönni a külfölddel, de azért 20 éve még bőven ott is így csinálták, a higanyos lázmérővel, amikor még csak az volt, pl. Angliában, más országok gyakorlatáról nincs tapasztalatom, de ott ugyanez volt a bevett eljárás csecsemők esetében, mert hónaljban mérve nem lehetett pontosan megállapítani.

A porszívós orrszívásban meg semmi kegyetlen nincs. Oké, a gyerekek általában nem szeretik, de az ő érdekükben muszáj. Inkább akkor sírjon pár percig, minthogy utána fel kelljen szúrni az orrát, mert a sz*r kézivel nem jön ki a cucc. Amikor még öcsém volt kicsi, nem volt még porszívós orrszívó, neki volt, hogy a fül-orr-gégén szívták ki, kb. hasonló eszközzel, mint amit mostanában szokás használni, így is mondták, hogy kiporszívózzák az orrát. Nem szerette, de muszáj volt. Hát én örülök neki, hogy ma már itthon is meg lehet csinálni ugyanezt, nem kell miatta szakrendelésre menni, és esetleg órákat várni, hanem ahányszor csak kell, ki tudom szívni a gyerek orrát rendesen.

Ha ez kegyetlenség, akkor a védőoltás is az, mert azt se szeretik a gyerekek. Sőt, a körömvágást és a hajvágást se szokták szereti, akkor azt se vágjuk le? Vannak dolgok, amiket egyszerűen muszáj megcsinálni, akkor is, ha a gyereknek nem tetszik. Azon vagyok, hogy minél kevesebbet csesztessem felesleges dolgokkal, de ezek szerintem nem feleslegesek.

2018. nov. 29. 18:57
 20/22 Coffelia ***** válasza:
Popsiban, mert az még megbízhatatlan, hogy mennyire szorítja le a hónalját, és ugyis képtelen megülni annyi ideig. Semmi baja vele, és alig kell belőle bedugni. A honlokhőmérő össze-vissza mért, a fülhőmérő baromi drága a simához képest. Nekünk bevált. Külföldön kúp sincs???
2018. dec. 19. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!