Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Napi 3-4x kakaó/tej/tejeskávé...

Napi 3-4x kakaó/tej/tejeskávé vs. "Ne kapjon semmit, majd ha éhes, úgyis enni fog mindent"?

Figyelt kérdés
2 évesről van szó, nagyon nem akar enni mostanában. A kakaót, stb megissza, kéri. A védőnő azt mondta, nem baj, legalább valami megy neki, igya. A gyerekorvos meg kiakadt, hogy ezt nem lehet, ne adjak, éhezzen, majd fog enni. Elkezdtem, hogy csak reggel, este kap, így se eszik, cserébe fogyott... Ti melyiket csinálnátok?

2018. nov. 16. 07:58
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
27%
Ahol a 11,5 kg kevés 2 évesen, ott persze hogy nem piszkálnak a 14 kg-ért. Teljesen elvetemült banda lehet. :D
2018. nov. 16. 15:46
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a gyereked nem "jó", hanem túlsúlyban van, a leírtak alapján mindig is abban volt.

Nem hinném, hogy ezt cél lenne megőrizni.

2018. nov. 16. 15:57
 33/39 anonim ***** válasza:
100%

A 4 éves lányom 13,5 kg és 1m.

Szerintem is duci.

Én is csak délután adnám neki a tejet.

2018. nov. 16. 15:59
 34/39 A kérdező kommentje:

Tudtam. Jelenleg a probléma, hogy más nem kell neki.

7 év van a 2 gyerekem között. 9 éves a nagy, mint írtam. Ezalatt 6 helyen laktunk, hogy újra legyen mibe belekötni, ilyen hogy fordulhat elő, de a lényeg, hogy ez nem ugyanaz az a banda. És azt is írtam, hogy tisztában vagyok azzal, hogy túlsúlyos volt. Ja, a legkisebb is csak szopik, most 3 hónaposan 7 kg. Mit csináljak vele?

2018. nov. 16. 16:06
 35/39 A kérdező kommentje:
Megvan az eredmény, a fehérvérsejtszám 1 picit alacsonyabb, de még az orvos szerint sem számottevő.
2018. nov. 19. 09:34
 36/39 anonim ***** válasza:

Anyámat szetkaptátok volna.

Két évesen napi egy liter tehéntejet ittam, tőgymelegen, nyersen.

Sőt megcukrozta a zöldséget, hogy megegyem.

+1 egy ideig nem ettem szilárd ételt, anyu csinálta a smooty-kat (akkor még turmixnak hívták :D)

A gyümik mellé simán be lehet csempészni akár spenótot is ;)

2018. nov. 28. 11:53
 37/39 A kérdező kommentje:

A mai ajánlások szerint a mi korosztályunkban mind meghaltunk volna, a szüleink meg minimum a sitten ülnének.

Az öcsém szintén tejen élt 1-től kb 3 éves koráig, mert akkor a doki azt mondta anyámnak, ha tejet akar, akkor azt kapjon.

Én nem fogom erőltetni az "elavult" módszereket, de azt sem akarom, hogy éhezzen a gyerekem. Most azt csináljuk, hogy napi 1x kap tejet, azon kívűl 2x Junior tejitalt (Babylove).

Valamivel javult a helyzet, leveseket eszik zöldséggel, tésztával kb fél tányérral, tejszeletet, pár falatka banánt, néha krémtúró... Nem viszi túlzásba, de jobb. Ellenben sajnos inni nagyon nem akar, a tejen, tápszeren kívűl kb 3 dl folyadékot iszik meg :(

"Itassuk, itassuk" ... Azon vagyok én is, de mióta próbáltuk a Béres cseppet, na azóta nem akar inni semmit, gyógyszert, vitamint se tudok neki beadni, kénytelen voltam pl a Fenistil cseppet is a tápszerbe rakni, úgy legalább elfogyott.

2018. nov. 28. 14:08
 38/39 anonim válasza:
Nyilván az orvosra hallgatnék. Nem véletlenül ORVOS. Egyszer láttam itt hasonlót. A pár éves gyerek kizárólag kólát volt hajlandó meginni. GRT a szülőknek..
2018. dec. 10. 13:20
 39/39 A kérdező kommentje:

Nyilván én is az orvosra hallgatnék. Egy normális orvosra, nem erre a kontárra, mert ez egy szar. De lényegtelen.

Elmúlt a betegség, időközben volt szerencsém beszélni egy védőnővel függetlenül, valamiért számomra hitelesebb volt (sztem a jelenlegi gyerekorvosunkhoz képest bárkire ezt mondanám...)

A gyerekem elkezdett enni, van kb 3 normális étkezésünk, reggel és este kap tápszert (fokozatosan csökkentettem a kakaót, már nem teszek bele, megissza), és folyadékot is hajlandó inni.

A kólaivó gyereket nagyon ne hasonlítgassuk... Az enyém kb 2x kóstolta meg, amúgy sem adok szénsavasat, még a 9 évesnek is csak ritkán.

Ne gratulálj te itt senkinek, hanem örülj, hogy nincs ilyen problémád. Majd ha egyik napról a másikra egyszercsak nem eszik a gyereked, mert csak, akkor gondold újra...

2018. dec. 10. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!