Napi 3-4x kakaó/tej/tejeskávé vs. "Ne kapjon semmit, majd ha éhes, úgyis enni fog mindent"?
Napi fél liter tej egy két évesnek rengeteg. Emiatt nem eszik. Az a rengeteg cukor, tejzsír, tejcukor eltelíti, ráadásul a hasnyálmirigyét is izgatja, míg a kakaó fölösleges ajzószer.
Nézd, én felnőtt vagyok, de ha megiszom 2-3 dl tejeskávét vagy kakaót, én sem tudok enni semmit fél napig. Nemhogy egy két éves.
Ne add neki. Két évesen eleve nehézkes az evés, és persze, hogy fogy, ha ezt a rengeteg cukrot, tejzsírt elhagyja. De ha eszik, az építse, táplálja is, ne csak tömje ...
Nem ebben... De akkor belemegyek kicsit. Elsőként maradjunk a témánál. Mikor nem volt ez a kakaózásos dolog, csak jeleztem, hogy szarul eszik a gyerek, nem foglalkozott vele, mert "jó a súlya".
Semmit nem mondott kb ezen kívül. Mind1, ez 1.
A gyereknek 1 év alatt 4x volt szövődménye a gyerekorvos hanyagsága miatt, mert nem vett észre dolgokat.
Húgyúti fertőzésnél antibiotikumos kezelés után még mindig volt baktérium, tenyésztés helyett újabb antibiotukumot írt fel.
Rohadtul nem tetszett neki, hogy ingyenesen el tudok intézni 3 olyan vizsgálatot a gyereknek, amit ő fizetős helyre javasolt.
Nagyobbik gyerekemnek kuncsorognom kellett 3 hónapot egy rohadt szemészeti beutalóért, ahol persze mást mondtak, mint amit ő javasolt volna hozzá nem értőként... Mert ő tudja... És nem vagyok egyedül a környéken a véleményemmel.
Az "új" orvost meg ismerem, mivel állandó lakcím szerint hozzá tartozunk, és 2 évig jártunk is hozzá a nagyobbal anno.
"egy rohadt szemészeti beutalóért, "
Szemészetre nem kell beutaló...
Nem tudom hogy van ez, de nekem azt mondja a védőnő, hogy napi fél liter tejnek meg kell lenni.
Igaz az én fiam még csak 18 hós, reggel nem, délben és este kap tejet.Viszonylag jó evő, nekem a kenyeret és pékárúkat nem eszi meg.
A helyedben próbálkoznék olyanokkal amit szeret, ami kedvére való.
Talán egy kis étvágyjavítóval is megpróbálkoznék.
Nem könnyű amúgy, mert mindenki mást mond, de a gyereked te ismered.
Én is úgy tudtam, ahhoz képest kértek. De örülök, hogy kiragadtuk megint a lényeget.
Elvenni a reggeli, esti tejet nem tudom, maximum tovább csökkenteni 2 dl-re, aztán másfélre.
Na az én fiam ilyen volt, kakaó csoki chips kéne mindig, más nem. Mivel ő hiszti ből nem evett, én megzsaroltam. Lehet lepontozni.
Megmondtam ezt kell megenni addig se játék se mese. De mondom ő hisztizett, semmi allergiás vagy más baja nem volt és simán megette. Megterveztük vele a kajaidőket, leültünk az asztalhoz, mese kikapcs és hami anyával csendesen. Kb 1 év után rájött hogy eszik és már nem kellett erőltetni. Csoki max heti 1x, chips havi 1x, kakaó csak reggel 2 dl, semmi édességet nem kap. Pizza havi 1x.
Nem szereti a kenyeres dolgokat, de eszik meleg zabkasát, az édes is. Joghurt. Ebédre krumpli husi zoldsegleves. Vacsira tojás, ilyesmi. Mindent meg kell kóstolni, nem próbáltam a szájába tömni. Csak ültünk ott szépen amíg nem evett.
Nézd, a gyereked nem jó súlyban van, hanem 14 kiló két évesen, ami sok. Persze, hogy fogy, ha nem pumpálod ennyi tejzsírral, tejcukorral és cukorral minden nap.
De, el tudod tőle venni, ahogyan a cukorbetegektől is elveszik a csokoládétortát, akkor is, ha gyerekek. Csökkentsd a mennyiséget, egyre növekvő arányban vizezd fel, és helyettesísd mással a rituálét. Abszurd fél liter tej egy ekkora gyereknek, ráadásul karcinogén is.
"Csökkentsd a mennyiséget, egyre növekvő arányban vizezd fel, és helyettesísd mással a rituálét. Abszurd fél liter tej egy ekkora gyereknek, ráadásul karcinogén is." => Szerintem csökkentést írtam én is. Az "elvenni nem tudom" azt gondoltam, egyértelmű volt, hogy egyik napról a másikra értettem.
Ha ezen múlik, ugyan leszoktunk, de veszek tejitalt, ha az nem árt annyit, mint a tej.
Igaz,
simán meg is szoptatnám a bolti tej helyett, mivel van tejem (3 hónapos a legkisebb), de nem fogadja el a mellem (igen, megpróbáltam.)
A 14 kg meg nem hiszem, hogy olyan rohadt sok lenne 26 hónaposan annak, aki 1 évesen 12 kg volt (az tényleg sok volt. Meg félévesen a 10 kilója. Szoptattam. Nagylányom tápszeres volt, 11,5 kg volt 2 évesen, ba$ztattak, hogy kevés.)
2 éves státuszon is azt mondták, hogy teljesen rendben van. Bár szerintem ez most lényegtelen.
29
Azt valószínűleg nem tudod, hogy egy 2 évesnek nem kötelező vagy szopnia vagy tehéntejet innia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!