Kisgyerek vércsoportját hol tudják megállapítani?
Már itt sem nézik amikor megszületik.
Ha vérvételre kell menni említsd meg az orvosnak, hogy írják oda, hogy azt is nézzék meg.
Amúgy feleslegesen én nem szurkálnám.
5 éves fiam zárójelentésén rajta van. Nézték, pedig nem kértem.
Örülök, hogy rajta van.
ha tudni szeretnéd, akkor igen, a gyerekorvos a kompetens a kérdésben.
Már régóta itthon sem része a protokollnak, hogy születéskor meghatározzák. Van kórház, ahol mégis nézik, de ez nem egységes. Nekem már a 11 évesét se nézték születésekor, azóta sem tudom a vércsoportját. Nem bánnám persze, ha tudnám, szerintem ez olyan alap dolog, amit tud magáról az ember, de úgy vannak vele, hogy ha valakinek vért kell kapnia, úgyis azzal kezdik, hogy megállapítják a vércsoportját, még akkor is, ha el tudja mondani az illető, hogy mi az övé. Ebben is van amúgy ráció, nekem pl. 0 rh+ volt a vércsoportom, a második terhességemnél viszont már azt írták a papíromra, hogy 0 rh variáns, és hogy csak 0 rh- adható, ha vérre van szükségem. Szóval akár változás is lehet az ember élete során.
De ha valakit nagyon érdekel a gyereke vércsoportja, magánlaborban megcsinálják bármikor a meghatározást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!