Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire lehet később rossz...

Mennyire lehet később rossz hatása, ha nem akarom, hogy piszoárt használjon még a fiam?

Figyelt kérdés
Főleg ha kirándulni vagy idegen helyre mennek, mindig a lelkére kötöm, hogy ne a piszoárt akarja használni, hanem pisiljen a WC-be. Az apja nem él velünk és nincs férfi, aki megmutatná vagy megtanítaná neki, hogyan használja. Az iskolából is többször jön kicsit pisis nadrágban haza(szag alapján) és nem szeretném, hogy ott esetleg kinevettesse magát vagy egész nap azt a nadrágot kelljen hordania. Még szinte alig érhetik fel is, nemhogy használni tudják. Már óvodában sem értettem miért kényszerítik a fiúgyerekeket a "pisifal" használatára 5 másik társával egy időben. Otthon persze próbáltam rá tanítgatni, hogy mindig nagy terpeszben álljon és tartsa el magától pisilés közben amennyire csak tudja és várja meg amíg már egy cseppet sem pisil, de ez mégsem az, mintha egy apa mutatná neki. Csak nőként tűnnek igénytelennek ezek a dolgok? Túlaggódom?
2018. nov. 10. 20:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ötéves koráig neveltem egyedül a nagyobbik fiamat, de már az oviban gond nélkül megtanulta a piszoár használatát. Nekem nyilván nem volt módom megmutatni neki, de az oviban az óvónénik megtanították, hogyan kell használni, és szerette is, sokkal kényelmesebb volt neki, mint a vécébe való pisilés.

Teljesen rá van bízva, hogy mi az, amit szívesen használ, az alapvető higiénét megtanítottam neki, innentől aztán tényleg az ő dolga, hogy melyik megoldást választja. A suliban például szívesen használja a piszoárt, de más helyeken lévő nyilvános mosdóban inkább bemegy a fülkébe. Igaz, ott amúgy is még kicsit magasan van neki a piszoár, amit átlagos magasságú, felnőtt férfiakra méreteztek, az én gyerekem meg még csak 11 éves, és kicsit alacsonyabb növésű is.

2018. nov. 12. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!