Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Segítség, hogyan kezeljem?...

Segítség, hogyan kezeljem? (testvérféltékenység egyik napról a másikra)?

Figyelt kérdés

1 év van a gyerekek között, a fiam 4 éves, a lányom 3. Amióta vége az ovinak, és mindkét gyerek otthon van velem, a fiamból elemi erővel tört elő a testvérféltékenység. Korábban nem volt ilyen!!! Most bepótolja :-((( Egyfolytában bántja a "kicsit", elveszi a kezéből a játékokat, ha kedveskedésre vágyik a kicsi, próbálja elállni az utat közöttünk.

Mindkét gyerekkel szoktunk együtt és külön-külön is foglalkozni, de a fiam mostanában olyanokat mond, hgy a hugival ne foglalkozzunk meg haljon meg vagy vesszen el. :-((((

Mit csináljak? Más is volt vele úgy, hogy a semmiből brutál módon előtört ez az érzés?

Segítsetek kérlek!!

2010. jún. 25. 17:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ami a héten újdonság és beválni látszik :

- Erről az oldalról plagizáltam a köv. mondatot , amit akkor alkalmaztam, amikor "összeakaszkodtak" : "Na idefigyeljetek! A saját gyerekeiteket nyugodtan verhetitek majd, de AZ ÉN GYEREKEMMEL KEDVESEN KELL BÁNNI!" (20 hós a kicsi, dackorszak ezerrel, csapkolódik és mindent elvesz a nagytól... :-( )

- Biztosítottam arról a leányzót, hogy megértem, hogy utálja az öcsit, mert hisztis, erőszakos stb. DE ÉN SZERETEM! Ahogy őt is. Szóval nem haragszom rá, hogy utálja, néha nekem is tele van vele a hócipőm.

- Egy csapat vagyunk! Kiemeltem mindkettőjük jó tulajdonságait, hogy mennyire kiegészítjük egymást, stb.

Talán nálatok is beválik.

2010. júl. 17. 00:37
 12/18 A kérdező kommentje:

Igen ez valahol vicces is, én is szoktam neki mondani, hogy nekem rosszul esik, ha valaki/bárki bántja az ÉN gyerekemet (akár őt, akár a húgát). De ilyenkor elkezd egyezkedni, hogy a hugi ne legyen a gyerekem, veszítsük el valahol :-(((

Tegnap meg egész nap ölelgette, puszilgatta, feleségül akarta venni, vele akart kézen fogva jönni....Szóval biztos neki is nehéz, mert igazából szereti, de utálja is mert féltékenységre ad okot. :-((

2010. júl. 17. 14:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia! Ismét itt vagyok! :)

Voltunk egy homeopata doktornőnél és kaptunk homeos bogyót, kifejezetten erre a testvérféltékenységre. Lachensis 30Ch. Napi 1x5 golyócska 3*5 napig. Bevált!!!!!!!! :))))))))) Béke van és nincsenek fogcsikorgatós rémálmok!!!! 4év után először alszom. Már a 4.napja este lefekszem és reggel ébredek!!!! Szerintem Te tudod mit jelent ez...

2010. júl. 25. 17:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Elírtam, bocs! 3-5 napig kell adni.
2010. júl. 25. 18:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Naggyonnn jóóó link!!!!

[link]

2010. júl. 26. 01:53
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszi! :-)

Nekünk a viselkedésen kívűl nincs más tünetünk, vajon akkor is jó? (bár gondolom idegfeszültséget enyhít vagy valami ilyesmi....)

Örülök, hogy nektek sikerül!

Mennyibe kerül a gyogyi?

2010. júl. 26. 13:44
 17/18 A kérdező kommentje:
aha, találtam leírást, jól néz ki: Lachesis – az izgatott, felfokozott állapottal váltakozó lehangoltság klasszikus szere. Megszűnik az addigi bőbeszédűség, a végletekig fokozódik a túlérzékenység, a féltékenységi hajlam ok nélküli hisztérikus gyanakvásba csaphat át. Gyakori, hogy a depresszió a klimax körüli időszakban jelentkezik.
2010. júl. 26. 13:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! 1239 Ft volt, de nem a Boiron által gyártott nagyobb méretű golyócskák, hanem a pici golyócskák, amiből kb.1000-1100 db van az üvegben.
2010. júl. 28. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!