Segítség, hogyan kezeljem? (testvérféltékenység egyik napról a másikra)?
1 év van a gyerekek között, a fiam 4 éves, a lányom 3. Amióta vége az ovinak, és mindkét gyerek otthon van velem, a fiamból elemi erővel tört elő a testvérféltékenység. Korábban nem volt ilyen!!! Most bepótolja :-((( Egyfolytában bántja a "kicsit", elveszi a kezéből a játékokat, ha kedveskedésre vágyik a kicsi, próbálja elállni az utat közöttünk.
Mindkét gyerekkel szoktunk együtt és külön-külön is foglalkozni, de a fiam mostanában olyanokat mond, hgy a hugival ne foglalkozzunk meg haljon meg vagy vesszen el. :-((((
Mit csináljak? Más is volt vele úgy, hogy a semmiből brutál módon előtört ez az érzés?
Segítsetek kérlek!!
Szia!
Ami a héten újdonság és beválni látszik :
- Erről az oldalról plagizáltam a köv. mondatot , amit akkor alkalmaztam, amikor "összeakaszkodtak" : "Na idefigyeljetek! A saját gyerekeiteket nyugodtan verhetitek majd, de AZ ÉN GYEREKEMMEL KEDVESEN KELL BÁNNI!" (20 hós a kicsi, dackorszak ezerrel, csapkolódik és mindent elvesz a nagytól... :-( )
- Biztosítottam arról a leányzót, hogy megértem, hogy utálja az öcsit, mert hisztis, erőszakos stb. DE ÉN SZERETEM! Ahogy őt is. Szóval nem haragszom rá, hogy utálja, néha nekem is tele van vele a hócipőm.
- Egy csapat vagyunk! Kiemeltem mindkettőjük jó tulajdonságait, hogy mennyire kiegészítjük egymást, stb.
Talán nálatok is beválik.
Igen ez valahol vicces is, én is szoktam neki mondani, hogy nekem rosszul esik, ha valaki/bárki bántja az ÉN gyerekemet (akár őt, akár a húgát). De ilyenkor elkezd egyezkedni, hogy a hugi ne legyen a gyerekem, veszítsük el valahol :-(((
Tegnap meg egész nap ölelgette, puszilgatta, feleségül akarta venni, vele akart kézen fogva jönni....Szóval biztos neki is nehéz, mert igazából szereti, de utálja is mert féltékenységre ad okot. :-((
Szia! Ismét itt vagyok! :)
Voltunk egy homeopata doktornőnél és kaptunk homeos bogyót, kifejezetten erre a testvérféltékenységre. Lachensis 30Ch. Napi 1x5 golyócska 3*5 napig. Bevált!!!!!!!! :))))))))) Béke van és nincsenek fogcsikorgatós rémálmok!!!! 4év után először alszom. Már a 4.napja este lefekszem és reggel ébredek!!!! Szerintem Te tudod mit jelent ez...
Köszi! :-)
Nekünk a viselkedésen kívűl nincs más tünetünk, vajon akkor is jó? (bár gondolom idegfeszültséget enyhít vagy valami ilyesmi....)
Örülök, hogy nektek sikerül!
Mennyibe kerül a gyogyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!