Miert vannak sokan rossz velemennyel a bolcsirol, amikor egyertelmuen jo ott a gyerekeknek?
"annal biztos jobb, mint h az anyja egesz nap feszeng a szorakoztatasa miatt"
Tehát akinek nem való a gyerek, annak megváltás a bölcsi. Értem én. :)
A legtöbben ettől függetlenül max. szükséges rossznak látják, mert nem azért adják be a gyereket, mert nem boldogulnak vele otthon, hanem mert muszáj dolgozniuk.
Másnak meg nem kell, mert előrelátóan vállalt gyereket és élvezik is egymás társaságát.
Elég kicsi kisebbség az, aki azért adja be, mert tényleg a gyerek igénye és nem azért, mert már nincs energiája rá, hanem mert szociálisabb a pici.
"Most a fel napot jatszohaz minosegu helyen tolti, gyerekekkel. Ezt a szintu szorakoztazast egy darab felnott nem tudja hozni nap mint nap."
Mivel nincs is igénye minden gyereknek erre, nem is kell.
Az én gyerekem sose volt az a nyüzsi típus. Ha 20 gyerek üvöltött körülötte, azt kicsit sem élvezte.
Ellenben imádta, ha órákat gyalogoltunk, gyűjtöttük a leveleket, terméseket. Otthon képet ragasztottunk belőle, festettünk, gyurmáztunk. Játszótereztünk. Közösen főzőcskéztünk, mostunk, takarítottunk. Rengeteg mesét olvastam neki, diavetítőztünk. Sose volt unalmas a nap.
Hetente többször jártunk "közösségbe" is, konkrétan gyógytornára, ahol 4-5 kisgyerekkel tornázott nélkülem. Neki ez bőven elég volt 2 és 3 éves kora között a szociális életből.
Egyébként oviból is hazahozom ebéd után, mert bőven elég neki annyi, ebéd után már csendre vágyik, pihenni (kistesóval vagyok itthon, megtehetem).
"De miota bolcsis, a kedvenc jateka, hogy "ebedet keszit","
A szerepjáték a korral jön, nem a közösségtől.
3 évesem még nem ovis, mégis nagyon régóta főz, takarít, kertészkedik...
Egyébként látod már, hogy nem minden gyereknek KELL bölcsi?
Szerintem minden szülőnek magának kell eldöntenie, mert van, aki szükségből (munka kell a pénz), adja be, és van, aki akarja, hogy menjen. Nem kell semmit senkinek belátni...illetve intézményfüggő is, hogy hol, hogyan érzik magukat a gyerekek. Lehet, ha nem oda járatnád a gyereked, nem lenne jó tapasztalatod. És valószínűleg, amiket te hallasz az innen jön, es abból a felfogásból, hogy ekkora gyereknek 100%-ban az anyja mellett a helye (amit ma már tudunk, hogy gyerekfüggő, ki mit igényel).
Ha ez ennyire zavar mondd el nékik, hogy neked pozitiv tapasztalatod van, talan a merev véleményükön változtatsz, de azt neked is el kell fogadni, hogy masnak is vannak tapasztalatai/véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!