Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! Pavor nocturnus, milyen...

SOS! Pavor nocturnus, milyen homeopátiás szerek jók rá?

Figyelt kérdés
5 éves a fiam, éjjel ordítva ébred, nem tud magáról. 5 perc után visszaalszik, nem emlékszik semmire. Gyerekorvosunk azt mondta kinövi, de én adnék neki homeos bogyót, mert ez rettenetes. Segítsetek!!!
2010. jún. 24. 23:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nekünk most azt mondta a doki, 5-7 éves gyerekeknél, főleg fiúknál előfordul gyakran, mivel az agyuk már akkora mint egy felnőtté, de a vér és oxigénellátása az agyának még nem annyira. Mostanában nem fordult elő. Azt is megfigyeltem, hogy akkor van nála ez amikor beteg, vagy már lappang a betegség. Kérdezte akarok e valamilyen nyugtatót használni, így csökkenne az agyi aktivitás, és nem fordulna elő. Ha mindennapos probléma lenne esetleg gondolkoznék rajta, de ha beteges időszak van havi 1x 2x fordul elő, így nem nyugtatózom semmiképp.
2010. júl. 11. 16:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Köszi, hogy leírtad. Remélem, egyre kevesebbet fog előfordulni nálatok.

Nálunk valószínűleg nem ez lesz a baj, pici is még hozzá a fiam, és most bújnak majd ki a fogai...

Minden jót!

2010. júl. 12. 11:02
 13/15 anonim válasza:
100%
Nem tudom, aktuális-e még Neked, vagy a hozzászólók valamelyikének, azért leírom: kb. 2 éves korában a lányom egyszer csak elkezdett éjjelente (éjféltájt) felébredni, őrjöngve sírt, megnyugtathatatlanul. Folyt róla a verejték, se szép szó, nyugtatás, ölelés, ringatás, se fizikai változás (kivittem a hideg levegőre), se kemény szó (már kínomban-tehetetlenségemben keményen rászóltam, hátha "kibillentem" az őrjöngésből), semmi nem használt. Látszólag ébren volt, de nem jutott el hozzá semmi. Kb. 20 perc gyötrő sírás után (minden ilyen 20 percben éveket öregedtem, s megszakadt a szívem érte, hogy nem tudok neki segíteni) elcsendesedett és békésen elaludt. 1 hónap kínlódás után Ranschburg tanár úrtól kértem és kaptam segítséget. Diagnózis: Pavor nocturnus, vmiféle alvási zavar. Ijesztő, de sokszor egy egyszerű technikával megszüntethető: elalvás után kb. 1 órával fel kell ébreszteni a gyereket, teljesen. (Az én bubukám ekkorra csatak verejték volt, ilyenkor mindig mentünk, hajat szárítottunk, csendesen váltottunk néhány szót, míg biztos nem voltam benne, hogy teljesen felébredt). Azután visszafektetni. Így csináltuk minden este. Már nem emlékszem, meddig (1 hétig, talán) és nyomtalanul elmúlt a szörnyűség. (Egyébként nekem is említette a tanár úr az orrmandula-dolgot, meg javasolta még a "fehér zaj"-t [valami ketyegő dolgot a gyerek közelébe tenni elalváskor, óra, metronóm, ilyesmi], de ezekkel már nem kellett foglalkoznunk, mert a felébresztős technika abszolút bevált). Remélem, segíthettem.
2011. jan. 2. 22:24
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Hála az égnek már nem aktuális, legalábbis már majdnem fél éve nem fordult elő (remélem nem is fog!).

Nekünk is a felébresztős technika vált be, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hasonló cipőben jár!

2011. jan. 3. 21:35
 15/15 anonim válasza:

Az Én lányom 9 évesen,vagyis 1 éve kezdte el az éjszakai felriadásokat.Eleinte felkelt,sétált és valami iszonyat gyorsan beszélt valamit(nem is értettem).Ami a legriasztóbb volt,hogy nem ismert meg sokszor.:(

Ekkor vittem neurológudhoz,aki azt mondta ez pavor és nem kezdődő epilepszia,és kifogja nőni.

Mostanában ritkábban csinálja,10 esetből 8szor meg is ismer,de szerintem vissza fogom vinni neurológushoz,a házi dokink hiába mondja hogy nem szükséges.Nem szeretném ha epilepsziává nőné ki magát a dolog.A gyerek amikor felébred sose emlékszik semmire,de nem értek ehhez,hogy ennyire mélyen aludhat-e hogy ezeket produkálja.

2014. dec. 30. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!