Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Érzi azt egy gyermek, ha...

Érzi azt egy gyermek, ha elfáradt a mozgásban?

Figyelt kérdés
Kislányommal (5 éves) futni szoktunk. Nagyon kitartó, tegnap 3,5 km -t kocogtunk. Megbeszéltük,hogy minden a fejben dől el,-és ő tényleg megcsinálja. Nagyon örülök annak,mert ha valamit szeretne, azt csak kitartással éri majd el,de nem terheli meg esetleg a szivét, szervezetét? Fokozatosan emeljük a távokat, nagyon ügyes. a nagypapa is nagyon sok versenyt nyert annó, valószinű,töle örökölte a futás szeretetét. De vajon megállna,ha nem birná? Nem hajtja túl magát?
2018. okt. 23. 14:51
 1/5 anonim ***** válasza:
17%

Miért az olyan sok? Mennyi idő?

Sok gyerek sportol már ilyen korban. A lányom is jár többféle sportra, 45-60 percesek az edzések.

2018. okt. 23. 15:03
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Fiam ájulásig hajtotta magát egy foci meccsen annyira jól akart szerepelni. Őt nekünk kell leállítani mert jól akar szerepelni. 5 évesnek szerintem sok amit futtok.
2018. okt. 23. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Persze, érzik, de ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül le is fognak állni. Azért ilyen hozzáállással, mint a tiéd, hogy az 5 éves gyerekednek ezt mondogatod, hogy minden fejben dől el, ennyit futtatsz vele, adagokat emelve, ez nem gondolnám, hogy jót tesz egy ekkora gyereknek. Szerintem könnyen kikészítheted így.

Szó se róla, simán ennyit elfutkározik egy aktív gyerek egész nap, viszont nem mindegy, hogy hogy. Hogy a saját ritmusában, a saját kedve szerint, vagy egy előírás szerint olyan tudattal, hogy kb. mindent ki lehet bírni, minden fejben dől el, fussunk csak minél többet.

Én a helyedben leállnék ezzel. Meg más egy játékos, aktív foglalkozás, mint a futás. Ezzel amúgy a térdét is teljesen tönkreteheted, már egész pici korában. Inkább akkor otthon aerobikozzatok naponta 20 percet.

2018. okt. 23. 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is sok, neki inkább játékos mozgásokra lenne szüksége.
2018. okt. 23. 15:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem csak neked es a nagypapanak akar imponalni. Bizonyitani akar. Maximumig hajtja magat. Eletemben nem lattam 5 evest aki oromet leli a puszta futasban.
2018. okt. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!