Szerintetek mennyi havi nettó bevétel szükséges egy 3 gyerekes családnak ahhoz, hogy normális módon (nem fényűzően, de nem is létminimumon) meg tudjanak élni?
3 gyerek után a nettó családi adókedvezmény havonta 99ezer Ft + 48ezer családi pótlék.
Én egyedül nevelem az egy szem fiamat, nekem 10ezer Ft családi adókedvezmény jár havonta, és 13.700 Ft családi pótlék...
Ez egy gyerekre lebontva egy 3 gyerekes családnál 49.000 Ft/gyerek/hó, nálunk 23.700 Ft...
Azért ez sem mindegy......
Ismerősök havi negyszazbol (400) öt (5) gyereket nevelnek. A lányok egymásnak adjak a ruháikat amiket kínaiból vásárolnak vagy max new yorkerből. Szépészeti termékeket max 100 forintos boltból vesznek. Kolisok, de kajat nem vesznek maguknak a menzán kívül, vagy csak néha napján, hogy legyen pénz haza menni. Kirandulaskor sose vesznek semmit maguknak, max egy hűtő mágnest. Egyetemre a legközelebbi helyet pályáztak meg a legolcsóbb kolival. Nyaralni sosem jarnak vagy par évente 2 nap Balaton.
En mit akarnek? Hogy a gyermekem jó minőségű ruhákat hordhasson, olyat ami tetszik neki. (Nem azt mondom hogy negyvenért vagyen cipőt). Hogy ne kelljen olcsó káros anyagokat az arcukra kenni. Hogy nyáron eltudjam vinni oket külföldre, vagy télen elmehessunk a hegyekbe, akar síelni. Azt szeretnem hogy egyetem alatt tudjam támogatni őket, ameddig csak kell. Ha kell fizetek nekik magantanart, nyelvsulit, külföldi egyetemet. Azt akarom hogy az esküvőjükön megkapjak a feltetlrn támogatásomat. Es akkor meg itt jon au hogy magamat es a páromat is el akarom latni minden jóval. Plusz háziállat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!