Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi havi nettó...

Szerintetek mennyi havi nettó bevétel szükséges egy 3 gyerekes családnak ahhoz, hogy normális módon (nem fényűzően, de nem is létminimumon) meg tudjanak élni?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt azt, hogy mondjuk férjen bele évi 1 belföldi nyaralás, meg tudják engedni, hogy a gyermekek sportoljanak, hobbijaik legyenek, el tudják indítani őket az életben, tudjanak félretenni valamennyit vészhelyzet-lakásfelújítás-kocsivásárlás stb. esetére. Megfelelő méretű lakás adott, nincs hitel.
2018. okt. 8. 21:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
17%
En nem is elegedetlenkedem, spec en nem keresek ennxit a ferjem neg joval tobbet, igy jon ki az orszagos netto 200 koruli atlagkereset...na de ha mashol lepten nyomon azt hallom itt nem lehwt megelni....alberlet es elelmiszer arak igy meg ugy.....draga a rezsi.egeszsegert vagyont kell fizetni....draga a kajq a nyaralas....most meg hirtelen le vannak azok pontozva akik 400bol nem tudnanak jol megelni???
2018. okt. 9. 11:58
 22/26 anonim ***** válasza:
17%
Ez egyebkent koltoi kerdes nyilvan tudom arrol van szo hogy aki nem tud es nem akar havi 400bol harom gyerekkel elni az klasszikusan nem a GYIK elott ul most hanem dolgozik es jol keres.
2018. okt. 9. 12:00
 23/26 anonim ***** válasza:
15%

3 gyerek után a nettó családi adókedvezmény havonta 99ezer Ft + 48ezer családi pótlék.

Én egyedül nevelem az egy szem fiamat, nekem 10ezer Ft családi adókedvezmény jár havonta, és 13.700 Ft családi pótlék...

Ez egy gyerekre lebontva egy 3 gyerekes családnál 49.000 Ft/gyerek/hó, nálunk 23.700 Ft...

Azért ez sem mindegy......

2018. okt. 9. 13:36
 24/26 anonim ***** válasza:
46%

Ismerősök havi negyszazbol (400) öt (5) gyereket nevelnek. A lányok egymásnak adjak a ruháikat amiket kínaiból vásárolnak vagy max new yorkerből. Szépészeti termékeket max 100 forintos boltból vesznek. Kolisok, de kajat nem vesznek maguknak a menzán kívül, vagy csak néha napján, hogy legyen pénz haza menni. Kirandulaskor sose vesznek semmit maguknak, max egy hűtő mágnest. Egyetemre a legközelebbi helyet pályáztak meg a legolcsóbb kolival. Nyaralni sosem jarnak vagy par évente 2 nap Balaton.

En mit akarnek? Hogy a gyermekem jó minőségű ruhákat hordhasson, olyat ami tetszik neki. (Nem azt mondom hogy negyvenért vagyen cipőt). Hogy ne kelljen olcsó káros anyagokat az arcukra kenni. Hogy nyáron eltudjam vinni oket külföldre, vagy télen elmehessunk a hegyekbe, akar síelni. Azt szeretnem hogy egyetem alatt tudjam támogatni őket, ameddig csak kell. Ha kell fizetek nekik magantanart, nyelvsulit, külföldi egyetemet. Azt akarom hogy az esküvőjükön megkapjak a feltetlrn támogatásomat. Es akkor meg itt jon au hogy magamat es a páromat is el akarom latni minden jóval. Plusz háziállat. ;)

2018. okt. 9. 13:50
 25/26 anonim ***** válasza:
20%
20as, jó végzettséggel jó lesz a fizetésed. Testvérem párja hidegburkoló/festő, havi 450-500 ezer bevétele megvan csak neki, nővérem családi napközit vezet, neki is megvan minden levonás után a nettó 300 ezre.
2018. okt. 9. 16:39
 26/26 anonim ***** válasza:
48%
fel kell ismerni a piacot és avval foglalkozni amivel érdemes. egy hidegburkoló sem keresett mindig jól. most a szakiknak áll a világ, ez tény. 15 éve a közgazdászoknak állt.
2018. okt. 9. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!