Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi havi nettó...

Szerintetek mennyi havi nettó bevétel szükséges egy 3 gyerekes családnak ahhoz, hogy normális módon (nem fényűzően, de nem is létminimumon) meg tudjanak élni?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt azt, hogy mondjuk férjen bele évi 1 belföldi nyaralás, meg tudják engedni, hogy a gyermekek sportoljanak, hobbijaik legyenek, el tudják indítani őket az életben, tudjanak félretenni valamennyit vészhelyzet-lakásfelújítás-kocsivásárlás stb. esetére. Megfelelő méretű lakás adott, nincs hitel.
2018. okt. 8. 21:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%

6 fős apartmant 120 ezerért vettünk ki hétfőtől péntekig, csúcsszezonon kívül a balatonon :( és akkor még nem ettél, nem vetted meg a strandbelépőt, márpedig nem azért mész nyaralni hogy ott főzőcskézz meg tévézz.

a balaton elég drága amúgy, Horvátországba voltunk 2 évessel, hárman, apartmanban és ugyanennyi volt a szállás, a 6 napos nyaralás éttermezéssel cca 300.000 körül volt. és akkor az egy normális nem nélkülözős, de nem is rongyrázós nyaralás volt....3! főnek amiből egy ovis...

szerintem egy belföldi nem nélkülözős nyaralás 200 000 Ft minimum, külföldön min 300.000 (már 15 éve is ennyiből jött kia a külföld amikor én voltam gyerekként nyaralni, 5 fős a család és camping volt meg konzerv...) szóval nyugodtan lehet rá számolni havi 20-30 ezret ha nem többet.

2018. okt. 9. 07:21
 12/26 anonim ***** válasza:
56%

Igazad van utolsó, én a legolcsóbb, legfapadosabb megoldást írtam, hogy érzékeltessem ez is havi mekkora megtakarítást igényel.

4 éve mi 6 napot voltunk ketten a balatonon, az is benne volt 140 ezerben fejenként, bár igaz mi naponta egyszer étteremben ettünk egy menüt, meg naponta a belépő, kétnaponta buli(intersparban vettünk üdítőt, alkoholt, felvágottat, zsömlét)

2018. okt. 9. 07:25
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Hát igen az árak nagyon elszálltak a mai piacon, legyen szó ételről, ruháról, vagy gyogyszerről. Mikor a nagyfiam született kb 250ezerből éltünk hárman, most ez 400ezer lesz négyünkre, és ebből tudunk spórolni amig a kicsi kicsi, de szerencsére a fizu évente emelkedik majd, es a páromnak azért bejönnek néha kis plusz maszek melók, amik pont jókor jönnek. Akkor is azt mondom, egy 3 gyerekes családnak igenis 400-500 ezer fölötti bevételnek kellene lennie. Minimum 600 ezer, de inkább egy picit több.

Ismerek nem egy olyat, ahol a nő évek óta nem dplgozik, várja a harmadikat, a férje meg majd beleszakad a melóba, mert az asszonynak derogál a munka. Egy családfenntartó pedig kevés 3 gyerekre énszerintem hosszabb távon, főleg úgy, ha a nönek nem volt meg a fix munkaideje a magasabb juttatásokhoz...

2018. okt. 9. 07:32
 14/26 anonim ***** válasza:
20%

400 000 Ft kb. most a bevételünk. Egyáltalán nem nélkülöz senki. Igaz, vidéken van saját, kertes házunk. Három iskolás gyerekünk van. Kettő autó. Hétköznap is belefér az etelrendeles. Programokra is jarunk. Ha bármi váratlan kiadás van, nem esünk kétségbe.

Én jelenleg családi okok miatt nem dolgozom

2018. okt. 9. 08:38
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
nem értem, ha itt simán megéltek 400.000 Ftból 3 gyerekkel is, akkor mit elégedetlenkednek az emberek ebben az országban? nincs itt szegénység kérem szépen! az átlagkeres kétszereséből ilyen jól nélkülözés nélkül meglehet élni egy ötfős családnak? De jó helyen élek :)
2018. okt. 9. 09:15
 16/26 anonim ***** válasza:
67%
Korábban ezt túlzásnak gondoltam, de most már én is havi 1 milliót mondanék.
2018. okt. 9. 09:46
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
Soha nem elegedetlenkedtem. És egymillió forintot is ritkán láttam egyben. A boldogsagunk szerencsére nem ezen múlik. Bőven elég, hogy tehermentes házunk, autoink vannak. Hitelünk nincs. Ha ez videki faluban, akkor ott.
2018. okt. 9. 09:56
 18/26 anonim ***** válasza:
78%
nem ezen múlik a boldogság, de azért tény hogy ha a pénzre nincs gond, az egy gonddal kevesebb....aki azt állítja hogy a pénz hiánya nem szül vita helyzeteket konfliktusokat egy családban, az igen csak álszent. nem a pénz boldogít, de amit rajta veszel, az igen!
2018. okt. 9. 09:59
 19/26 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk egy gyerekünk van és 850 000 forint bevételünk. Most vettünk házat, lesz egy kis hitelünk, de nem sok, 2 autónk van, nyaralunk minden évben, gond nélkül fizetünk sportot, ovis kirándulást, bármit a gyereknek ( magunknak is), nem nézzük az árakat és bőven teszünk félre is. Ahhoz, hogy ez így maradhasson én erre a bevételre is legfeljebb még egy gyereket vállalnék (nem valószínű, hogy lesz), 3 gyereknél szerintem minimum 1 millió netto kell a kényelmes élethez. Hangsúlyozom, kényelmes, gond nélküli életről beszélek.
2018. okt. 9. 10:06
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

#15 nézd, sokan 400at keresnek. Akkor végképp nem kell panaszkodni, hogy az országban rossz a fizetés.

Úgy látszik csak engem kerülnek el a jól fizető állások.

2018. okt. 9. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!