Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hány éves korig...

Szerintetek hány éves korig elfogadható az, ha egy kislány meztelenkedik otthon, akár vendégek előtt is?

Figyelt kérdés

Az unokahúgomról lenne szó, mégcsak 8 éves és az a helyzet, hogy egy kicsit sem szégyenlős sem a családja előtt, sem pedig a barátok, ismerősök előtt. Nem úgy kell elképzelni, hogy egésznap meztelenkedik, hanem pl. simán átveszi előttünk a pólóját, vagy a bugyiját.

22/L

2018. szept. 25. 11:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
57%

sokan írták itt, hogy majd ha cicisedik stb.

Szerintnem akkor sincs vele gond.

Ő otthon van!

Senkit nem zavar.

Őt sem.

Majd ha őt zavarja akkor változtat. ennyi

2018. szept. 25. 12:29
 12/29 anonim ***** válasza:
45%
Amíg pelenkás.
2018. szept. 25. 12:45
 13/29 anonim ***** válasza:
92%

Erről most eszembe jutott a nyári szabadstrand, egy 8 év körüli kislány öltözött át mindenki előtt, és közben vidám hangos hangnemben közölte hogy le tolta a bugyiját :D

Szerintem hamarosan elmúlik ahogy elkezd serdülni. Nem egy szemérmes gyerek, na. Semmi nincs ebben még ennyi idősen.

2018. szept. 25. 13:01
 14/29 anonim ***** válasza:
79%

A póló átvétele kamaszkor elejéig szerintem nem probléma.

A bugyit nem értem, miért cseréli napközben. Ill. ha pont barátokkal, ismerősökkel együtt strandra indultok és otthon fölveszi a fürdőruháját, akkor értem. Nos, ez 4-5 éves kortól szerintem már nem jó. Ha én lennék az apukája, akkor és ott nem szólnék, de utólag, mikor már csak a szűk család van együtt, mondanám neki, hogy ez így nem való. Menjen be a szobájába és ott vegye föl ilyenkor a fürdőruhát.

De mivel a strandidő nagyon is véget ért (brrrrr), ez jövő nyárig gondolom nem lesz téma.

2018. szept. 25. 13:16
 15/29 anonim ***** válasza:
77%

Semeddig.

A par eves gyerekemet se hagyom meztelenul.

Eleg nagy hogy megertse ezt inkabb ne.

2018. szept. 25. 13:22
 16/29 anonim ***** válasza:
75%
Anyukának kellene rászólnia óvatosan, hogy ennyi idősen így már nem illik. Fiam 6 éves, ő magától érzi, hogy ez már nem való, max a mama előtt, de tesómék előtt már nem akar és nem is kell átöltöznie, vonuljon félre.
2018. szept. 25. 13:32
 17/29 anonim ***** válasza:
94%
Mire mentek suliba a gyerekeim, nagyjából akkor kezdődött a szégyenlőség.
2018. szept. 25. 15:44
 18/29 anonim válasza:
83%

Nem tudom, szerintem 8 évesen már nem nagyon illik, de ettől függetlenül ha nem konkrétan előttem veszi át a ruháját, hanem csak egy helységben és szól, mikor öltözik, hogy még véletlenül se nézzek/nézzünk oda, akkor az úgy nem baj. De ha egésznap meztelenül rohangálna, az engem szerintem nagyon zavarna. Csak, mert ahogy nem érdekel egy 70 éves öreglány meztelen teste sem, úgy egy 8 éves kislányé sem érdekel.

16/F

2018. szept. 25. 17:39
 19/29 anonim ***** válasza:
61%
A meztelenség természetes,a szégyenérzet ami nem természetes,hanem belénk plántált. Amíg nem szexuális jelleggel bír a meztelenség,addig akárhány évesen is lehet meztelenül az ember.
2018. szept. 26. 10:02
 20/29 anonim válasza:
66%

A meztelenség teljesen természetes és normális. Mit kéne szégyellnie magán bárkinek is?

A gyerekek még jól érzik ezt - a gátlásokat, saját maguk el nem fogadását csak a felnőttek nevelik beléjük.

Ha egy gyerek számára a meztelenség természetes, az szerintem egészséges és jó dolog.

Ne foglalkozz vele, hadd éljen úgy ahogy szeretne.

2018. szept. 26. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!