Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 8 éves kislánynak, hogy...

Egy 8 éves kislánynak, hogy magyaráznátok el, hogy mi az a szex?

Figyelt kérdés
Egy 3-4 évesnek elég azt mondani, hogy anyu és apu nagyon szeretik egymást, de egy 8 évesnek?

2018. szept. 19. 15:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
12%

Miért kell neki elmagyarázni? Nem értem...nem maradhatna gyerek még pár évig? Én túl korainak találom.

Ám ha mindenképpen akarod, vannak ilyen "haladó szellemiségű" gyerekkönyvek, amik közérthetően elmagyarázzák a gyerekeknek, mi a fene is ez.

2018. szept. 19. 15:37
 2/21 A kérdező kommentje:
Mert ha kérdez, akkor válaszolni kell.
2018. szept. 19. 15:41
 3/21 anonim ***** válasza:
20%
nem vagyok prűd, de amikor a 7 éves fiam azt mondta, hallotta hogy vki szexelt a wcben az iskolában.. és utánna megkérdezte mi az.. köpninyelni se tudtam.. majd az állatvilágot hoztam fel neki.. párosodás meg szaporodás... és gyors témaváltás..
2018. szept. 19. 15:43
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Lányoknak 9-10 évesen simán megjön az első menstruációjuk. Beszélni KELL addig mindenről, halálra fognak rémülni.
2018. szept. 19. 15:46
 5/21 A kérdező kommentje:
De nem a KELL-ről van szó, hanem a HOGYAN-ról.
2018. szept. 19. 16:01
 6/21 anonim ***** válasza:
28%
Már írtam, Kérdező: kell egy olyan gyerekkönyv, amiben le vannak írva ezek a dolgok. Még akkor is,ha ez pár IQ-csatárnak nemtetszik és lepontoz. Őszintén szólva, amíg komolyabban nem tanulnak biológiát, nincs igazán értelme beszélni róla, mert lövése nem lesz a különböző fogalmakról.
2018. szept. 19. 16:04
 7/21 A kérdező kommentje:
#6 Akkor most mondjam azt, hogy ”Várj, elmegyek a boltba és veszek neked egy könyvet.”? Nem, válaszolni kell.
2018. szept. 19. 16:10
 8/21 anonim ***** válasza:
92%

Visszaemlékezve, 8-9 évesen már simán tudtam, hogy mi a különbség a fiúk meg a lányok között, és hova való a fiúk kukija. Pedig akkoriban még nem volt ilyen korán kamaszodó mindenki, mint manapság, mégis terjedtek az infók szülők nélkül is. :)

Szerintem a maga szintjén simán el lehet neki magyarázni, nem kell belemenni abba hogy erekció meg ondó meg ebből hogy lesz baba, ha csak a szex a kérdés. A korábbi "nagyon szeretik egymást és összebújás puszika" sztorit simán ki lehet azzal egészíteni, hogy azért van más a fiúknak meg a lányoknak, mert összebújáskor azt használják, meg hogy ezt csak a felnőttek tudják megtenni, mert nekik másképp működik, nem csak pisilésre, mint a gyerekeknél. A részletekkel meg ráér akkor az ember, ha kezdődik a kamaszkor - lányoknak vérzéssel, fiúknak a hajnali kalandokkal. Ha 10 évesen, hát akkor, de akkor már lehet részletezni a fentit, hogy azért változik a testük, mert olyan lesz mint a felnőtteké, hogy majd egyszer babát lehessen gyártani.

2018. szept. 19. 16:12
 9/21 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező, én azt mondanám, hogy "erről beszéljünk majd később", és megvásárolnám a könyvet. Aztán, amikor már megvan, akkor ülnék le vele beszélgetni. Ne aggódj, semmit nem fog sérülni a szexuális kultúrája, ha pár órával vagy nappal később tudja meg ezeket a dolgokat.
2018. szept. 19. 16:13
 10/21 A kérdező kommentje:
#8 Végre! Köszönöm!
2018. szept. 19. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!