Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Évkezdésre bölcsis néninek...

Évkezdésre bölcsis néninek illik ajandekot vinni?

Figyelt kérdés

Ha igen, mit szokas adni?

Penzt szoktak adni ajandek helyett..? Bocsi ha hulye kerdes de elso gyerekem es nem tudom hogy mennek manapsag ezek a dolgok.

2018. szept. 2. 09:07
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Az ajandekot valoszinubbnek tartottam, a penzt csak ugy kerdeztem hatha.

Szoval nem akarok en az egyetlen lenni aki odaallit virag, bonbon vagy mittudomen mi nelkul. Gazdag kertvarosban elunk, szoval siman kinezem a szulokbol az ajandekot meg igazabol a penzt is.

2018. szept. 2. 13:12
 12/32 anonim ***** válasza:
58%
Nulla infod nincs egyelőre arról, hogy zajlik majd a gyerek bölcsis élete. De előre fizetnel.
2018. szept. 2. 13:15
 13/32 A kérdező kommentje:

Meg irjazok par bunko hozzaszolast, legalabb lesz mit lepontozni;)

Jo hogy ennyire a penzre hegyezitek ki, holott a fő kerdes az ajandekozas volt. Biztos megerolteto normalisan valaszolni.

2018. szept. 2. 13:19
 14/32 anonim ***** válasza:
68%

Pontozzák nyugodtan, ebből is látszik, mennyi eszed van.

Se ajándék, se pénz, se virág, se lofutyi, semmi nem kell! Ez még csak az év eleje. Így erted?

De talán kérdezz körbe a Lila akác közben.

2018. szept. 2. 13:22
 15/32 anonim ***** válasza:
91%

11

Én is gazdag kertvárosban élek.

Ahol az emberek azért vagyonosak, mert nem osztoganak a bölcsödei gondozóknak borravólt meg egyéb lefizetési eszközöket kéretlenül a bölcsöde kezdésére.

Ez sokkal inkább a szegény környékek sajátja lehet, itt is olvasok olyan kérdéseket, amiken látszik, hogy egymást lovallják bele a szülők, mert lemaradni sem akarnak, sem pedig szégyenben maradni vélt alacsonyabb helyzetük miatt.

De életemben nem hallottam még olyat, hogy vigyünk a bölcsödébe ajándékot előre. Mint a falusi iskolákban a régi regényeben, ahol évzáróra vittek 50 tojást a tanító úrnak ... De ez még azon is túltesz.

2018. szept. 2. 13:28
 16/32 anonim ***** válasza:
91%

15-ös válaszoló vagyok: a bölcsödei gondozó nem egy rokonod, aki szívességből kegyeskedik a gyerekkel lenni. Ez a munkája, amiért fizetést kap, te térítési díja fizetsz, irreleváns, hogy mennyit.

Ez egy ilyen viszonyrendszer..

2018. szept. 2. 13:29
 17/32 A kérdező kommentje:
Aki azt irta hogy a gazdagok azert gazdagok mert nem adnak penzt a bolcsodei gondozoknak...na ne rohogtess mar :D Itt az osszes no magankorhazban szult milliokert :D Meglepodnek ha nem fordulna meg a fejukben, hogy ajandekot vagy penzt adjanak. Persze ezt sosem fogom megtudni, mert elmondani ugyse fogjak. De legalabb a ti valaszaitokbol megtudtam, hogy altalanossagban nem szokas ajandekozni evkezdetkor. Ez volt a kerdes. Bravo a szovegertesert es koszi annak aki ertelmesen tudott valaszolni.
2018. szept. 2. 13:43
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer szültem ügyeletes dokinál, soha nem adtam pénzt, és soha senki nem mondott olyat, hogy emiatt én bunkó lennék. Mint ahogy se a gyerekorvosnak, se a védőnőnek nem adtam pénzt egyszer sem, és a bölcsis gondozóknak sem, de mást sem. Mégis mindegyik mindig normális volt velünk. A nagynál ballagáskor adtunk bonbont meg fűzött a gyerek kulcstartót nagy gyöngyökből, és ennyi. A kicsi még nem ballagott el, de nála is hasonló van tervben.

Rettentően hülye, magyar szokás ez a mindig mindenkinek pénzt dugdosás, de hála az égnek már kezdenek leszokni róla az emberek.

2018. szept. 2. 15:15
 19/32 anonim ***** válasza:

17

Még mindig nem érted. Itt is mindenki magánkóházban szült, mégsem fejezi ki hódolatát bölcsdödekezdéskor a gondozóknak csomaggal meg borravalóval.

2018. szept. 2. 15:33
 20/32 anonim ***** válasza:
53%

17

Egyébként nem "röhögtetlek".

Annyit jegyeztem meg, hogy tipikusan azoknak van pénze, akik nem osztogatják mindenkinek, aki szembejön, a bölcsödei gondozótól a közértesig, mint a fruttit.

2018. szept. 2. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!